Радник міністра МВС Антон Геращенко порівняв замах на першого помічника президента Сергія Шефіра з трагічним вбивством 35-го американського президента Джона Кеннеді у місті Далас (штат Техас).

Про це він сказав в етері програми “Право на владу”.

Як розповів Геращенко, за версією слідства кілер поцілив у водія Сергія Шефіра, аби після зупинки автомобіля вистрілити в першого помічника президента. 

Організатори і кілер вибрали єдине місце від місця проживання Шефіра до траси, де автомобіль пригальмовує, є ліс, і де кілер міг сховатис У таких випадках, як учать диверсантів і кілерів, водій, отримуючи кулю, як правило, втрачає управління. Машина стає некерованою, з’їжджає до кювету. І надалі кілер міг би безкарно дострелити всіх, хто у ній знаходився. Саме тому перші постріли припали на лобову частину машини, влучили у капот. Цілилися у водія першопочатково, щоб його зупинити”, – сказав Герашенко.

За словами радинка міністра МВС, після початку обстрілу водій за звичкою натиснув на гальма, але згодом почав різко «газувати», виконуючи вказівки Шефіра. Саме це, зі слів Геращенка, і врятувало життя високопосадовцю. 

Машина рвонула уперед, інші кулі потрапили вже їй у бік. Дві з них влучили у стегно водія. І потім через те, що машина прискорилася, у задню частину потрапило кілька куль, одна з них пробила колесо”, – розповів радник голови МВС.

Всього у машину Шефіра 18 куль.

Говорячи щодо ймовірного замовника замаху, Антон Геращенко порівняв обстріл авто першого заступника Зеленського зі вбивством президента США Джона Кеннеді. 

У таких випадках, можу сказати, робиться все можливе, як і в інших злочинах. Авжеж ми не можемо говорити, що буде стовідсотковий результат, але ми зробимо все можливе […] Чи всі політичні вбивства в світі розкриваються? Згадайте 21 листопада 1963 року в Далласі був розстріл президента (США Джона, – ред.) Кеннеді — до сих пір в американському суспільстві немає єдиної версії, хто насправді це зробив”, — сказав він.

Крім того. Геращенко повідомив, що за даними Національної поліції та спецслужб, замах на Сергія Шефіра був добре організований

“Це добре підготовлений злочин. Поліція, прокуратура, СБУ працюють в складі спільної слідчої групи і будуть робити все, щоб розкрити цей злочин”, — резюмував він.


Нагадаємо, що «Вголос» писав про замах на Сергія Шефіра. 22 вересня неподалік села Ліски на Київщині його авто обстріляли невідомі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ