Про це повідомляють поліція Київщини, речниця Державного бюро розслідувань (ДБР) Ольга Чиканова у коментарі #Буквам та “УП” з посиланням на джерела.

За даними поліції, тіло судді виявили у суботу, 11 вересня. На місці події працювали працівники ДБР, які й будуть проводити розслідування даного кримінального провадження.

Речниця ДБР Ольга Чиканова повідомила #Буквам, що слідчі відкрили кримінальне провадження за ст.115 ККУ (Умисне вбивство).

“Зараз проводяться невідкладні слідчі дії, у тому числі експертизи. Більше інформації зможемо повідомити пізніше” – зазначила Чиканова.

Додамо, що санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічне.

Водночас ні у поліції, ні у ДБР не назвали імені загиблого судді. Проте, за даними “УП”, йдеться про суддю Печерського райсуду Києва Віталія Писанця. Причина смерті стане відомою після проведення експертизи. Однак зовнішніх слідів насильства не виявлено.

Нагадаємо, що 15 серпня знайшли мертвим мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Тіло чоловіка знайшли на власному подвір’ї.

Слідчі спростували версії про умисне вбивство та інсценування самогубства мера Кривого Рогу Костянтина Павлова.

Поліціянти та слідчі проаналізували відео з камер спостереження й дійшли висновку, що в ніч перед трагедією Павлов був удома сам. Підтверджень присутності інших людей немає. Постріл стався о 6:45 ранку.

  • 16 серпня за участі глави української держави Володимира Зеленського відбулася нарада, присвячена встановленню причин та обставин смерті криворізького міського голови Костянтина Павлова.
  • У поліції розглядають три версії смерті мера Кривого Рогу Костянтина Павлова, серед них і самогубство.
  • Виконувачем обов’язків міського голови Кривого Рогу став Юрій Вілкул.
  • Учора очільник МВС Денис Монастирський заявив, що слідство у справі загибелі міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова попередньо каже про можливе самогубство. Однак всього розглядають три версії.