Євротермінал – злочинне угруповання в Одеському порту яке обклало даниною водіїв на сотні мільйонів (розслідування)

0

Журналісти викрили велику схему зі шлагбаумом в Одеському порту, за проїзд через який водії змушені щоразу платити по 500 гривень.
Про це йдеться в розслідуванні програми “Гроші”.

“Порт державний, а ось ворота в нього, виявляється, приватні, і належать компанії “Євротермінал”. І хочеш ти чи ні – плати 500 гривень, при чому, в доларах – 17 за кожну фуру”, – наголошується в сюжеті.

Читайте також:  Александр Эйсмонт: директор ООО «Евротерминал» оказался беглым уголовником с румынским паспортом

Повідомляється, що в Одеський порт їздить кілька тисяч вантажівок, фур щодня: як українських, так і міжнародних.

За підрахунками Асоціації морських портів України, пропускає “платний” шлагбаум близько 2500 водіїв в день. Відповідно, ділки, які стоять за його утриманням, щодня заробляють близько 40 тисяч доларів, тобто, близько 15 мільйонів доларів на рік.

“У рішенні було виписано так: 30 центів за відвідування туалету на території євротерміналу, 30 центів за підкачування на території євротерміналу, і інше – за проїзд до туалету і підкачування … Ви спробуйте сходити до туалету, де прохід до туалету коштує 16 доларів, а відвідування туалету – 30 центів “, – зазначає громадський активіст, екс-депутат Одеської міськради Олександр Захаров.

Читайте також:  Дмитрий Шильцин и Александр Эдельман - почему банда одесского Евротерминала безнаказанно обворовывает государство на миллиарды? Расследование

При цьому, умови на так званому “відстійнику” за шлагбаумом вкрай низькі. Проте, альтернативної дороги, в об’їзд цього шлагбаума, в місті не існує.

“Біля інших альтернативних заїздів в порт вже 6 років сидять якісь незрозумілі люди, цілодобово сидять, машини не пускають, палять багаття. У нас в один місяць було 80 звернень в Нацполіцію:” Дайте нам проїхати “,” Звільніть проїзд в Одеський порт “. Нічого не могла Нацполіція зробити”, – додає Захаров.

Незважаючи на протести водіїв і рішення Верховного суду, який визнав монополію, нічого не відбувається, і оплата за проїзд до державного порту залишається колишньою.

Проти користолюбства виступив також президент Володимир Зеленський. В рамках його ініціативи “Велике будівництво” в Одеський порт має бути побудована нова “безкоштовна” дорога, замість існуючої. Однак, як зазначають активісти, процес будівництва постійно затягується особами, які заробляють на шлагбаумі.

У частковому, мер Одеси Геннадій Труханов заявляє про брак дозвільних документів.

“Ми з вами дали дозвіл на розробку альтернативної дороги в порт, яка зараз будується досить інтенсивно. Правда, будується вона, не завершивши оформлення відповідних документів і не отримавши відповідні дозволи”, – сказав міський голова Одеси.

Залишити відповідь