Політика

“Велике будівництво” – великий куш: хто з друзів Зеленського “піднявся” на розпіареній програмі

“Велике будівництво” – великий куш: хто з друзів Зеленського “піднявся” на розпіареній програмі

Велике будівництво – великі гроші – великі придбання друзів Президента. Хто найбільше “піднявся” на розпіареній програмі Зеленського розповімо у новому випуску проекту мінірозслідувань на “Прямому” “Вотчдогс.Інфо”. 

Велике будівництво – такий собі “фетіш” зеленої команди. Зеленський сам публічно зізнавався, що мріє увійти в історію як Президент, після якого в країні залишаться хороші дороги. Грошей, звісно, бюджетних на цю справу не шкодували. І, як можете згадати, навіть коронавірусна криза не стала на заваді планам Президента витрачати на дороги бюджетні мільярди, зокрема і ті, що були закладені до фонду боротьби із ковід-19.

Від старту “Великого будівництва” минуло півтора роки, тож настав час збирати каміння. Справді, частина основних магістралей вже отримала друге дихання, і навіть цілком пристойну Бориспільську трасу в рамках «Будівництва» чомусь вирішили терміново перекласти  – аби встигнути до ювілею Незалежності. Водночас новий рівень життя і комфорту отримали найактивніші виконавці забаганок Президента. А за сумісництвом – його друзі.

Отже, ледь не в перших рядах на війну із бездоріжжям кинувся депутат від “Слуги народу” Ігор Негулевський

Турбота про людей і власний регіон, скажете ви? Нічого особистого, просто бізнес, – відповімо ми. Бо нардеп Негулевський лише на перший погляд – простий вихідець з народу. Він ще й власник компанії “Софія-граніт”, яка до виборів 19-го року займалася обробкою декоративного та будівельного каміння. Втім на крилах «Великого будівництва» – ця товка піднялася у топ тендерних переможців по регіону.

Якщо у 19-му фірма Негулевського напрацювала 5.5 державних мільйонів, причому 90% усіх цих тендерів були розіграні вже у поствиборчий період, то у 20му – тільки вслухайтесь у цифру – 147 із гаком мільйонів! За 21-й – темпи трохи збавили, виграли лише один 10тимійльонний тендер на ремонт чергової ділянки дороги Баштанка – Березнегувате.

Та й що ми все про гроші та й про гроші. Головне, що їздити тепер новими відремонтованими дорогами пан Негулевський буде на новенькому авто – БМВ 7ї серії за 1.4 мільйони гривень. А що, може собі дозволити. До речі, купив він собі машину наступного ж дня, як його “Софія-граніт” виграла тендер на 85 мільйнів в рамках прославленої програми Президента “Велике будівництво”.

Попович: Ще один – доволі помітний в усіх сенсах гравець на політичній арені із зеленого боку – Юрій Корявченков. Відомий в широких колах як “Юзік”. Він не просто нардеп від “Слуги народу”. Корявченков – голова підкомітету Верховної Ради з питань автомобільних доріг та дорожнього господарства. Ще на старті “Великого будівництва” ми з’ясували, що компанії його двоюрідного брата Сергія Корявченкова та помічника Корявченкова на громадських засадах Романа Варварова постачала найдорожчий на ринку щебінь дорожньо-будівельному  гіганту – Онур. І про цю компанію ми сьогодні ще згадаємо.

Мартинюк: Як би там не було, але кінець епохи бідності для родини Корявченкова збігся у часі із розквітом великого будівництва. Адже якраз неподалік від зробленої наново бориспільської траси він розбудовує собі величезний будинок на 260 квадратів. Так само як і Негулевський, Юзік теж потурбувався про нове дорогезне авто. Це – тойота ленд-крузер за 2 із гаком мільони.

Детальніше у випуску:

Нагадаємо, нова правка від “слуг народу” до законопроєкту щодо державних закупівель дозволяє провести будівництво Київської кільцевої дороги в обхід “Prozorro”.

Чому “Велике будівництво” президента України Володимира Зеленського є однією ж з найбільших корупційних схем в історії України та загрожує сплеском інфляції дивіться у розслідуванні Watchdogs на телеканалі “Прямий”.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.