Авіакомпанія МАУ може припинити свою роботу через борги - Данілов

Авіакомпанія МАУ може припинити свою роботу через борги - Данілов

Укрінформ
РНБО доручила урядові врегулювати ситуацію із боргами "Міжнародних авіаліній України" перед аеропортом "Бориспіль" та Державним підприємством обслуговування повітряного руху.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу за результатами засідання РНБО заявив секретар ради Олексій Данілов.

«Ми маємо наступне протокольне рішення. Кабінету Міністрів України протягом місяця потрібно вжити невідкладні заходи задля гарантування безпечного та перебійного функціонування авіаційної галузі шляхом затвердження плану дій щодо мінімізації ризиків, пов’язаних з цим», - сказав Данілов.

Читайте також: Укрзалізниця використає кошти від підвищення тарифів на відновлення інфраструктури

За його словами, в підприємства «Украероруху» та аеропорту «Бориспіль» утворилися борги через невиконання МАУ зобов'язань перед ними. А це, своєю чергою, може призвести до того, що авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» припинить свою роботу.

«Кабміну відводиться місяць для того, щоб ми були впевнені, щоб ситуація з українською авіакомпанією «Аеросвіт» не повторилась знову», - додав Данілов.

Читайте також: Кількість польотів у липні досягла 70% від докризового рівня - Украерорух

Як повідомляв Укрінформ, МАУ за січень-червень 2021 року виконала 2039 тисяч регулярних рейсів, що на 49% менше, ніж за аналогічний період 2020 року та на 85% менше у порівнянні з першим півріччям 2019 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-