Чи є дії Байдена складовою імпічменту?

мах

Пам’ятаєте, коли демократи палат представників парламенту імпічментували президента Дональда Трампа за те, що він скрутив руку українському президенту Володимиру Зеленському, нібито зумовлюючи візит Білого дому його готовністю розслідувати Хантера Байдена?

Байден щойно вчинив імпічмент в Україні?

Ну, вгадайте: Аксіос повідомляє, що адміністрація Байдена, можливо, скрутила руку Зеленському, щоб прийняти угоду, яку президент Байден щойно перерізав з Німеччиною, щоб дозволити їй рухатись уперед своїм трубопроводом “Північний потік-2” з Росією, – і зумовив візит Зеленського до Білого дому на прийняття угоди. “Поки члени адміністрації Байдена завершували свою угоду з Німеччиною, вони працювали з українцями, щоб визначити дату візиту Зеленського до Білого дому, про який український президент спочатку заявив, що буде цього місяця”, – повідомляє Axios. “Українці вважали, що адміністрація ефективно пов’язує візит Білого дому з позицією України щодо угоди про” Північний потік “і тисне на них, щоб вони не говорили”. Чи справді Байден лише обумовив візит до Білого дому, коли Зеленський погодився погодитися на енергетичне домінування Росії над Україною? Час призначити керівників імпічменту!

На відміну від Трампа, Байден тисне на Зеленського прийняти угоду, яка представляє екзистенційну загрозу для його країни. Зараз експорт російського газу до Західної Європи проходить по трубопроводах, які проходять через Україну – це означає, що Росія не може відключати газ для України, не відключаючи також свій прибутковий експорт на Захід. Але як тільки буде побудований новий трубопровід “Північний потік-2”, Росія зможе обійти Україну та направити газ безпосередньо до Німеччини під Балтійським морем. Коли це станеться, Росія зможе припинити постачання енергії в Україну, не припиняючи Західної Європи. Перед відходом з посади Трампу вдалося зупинити будівництво на трубопроводі. У 2019 році він підписав законодавство про санкції підприємств, які беруть участь у проекті. Як результат, ряд компаній вийшли з проекту. І Трамп чітко дав зрозуміти, що готовий покарати не лише російські компанії, але й німецьких та інших європейських постачальників. Як сказав мені Джоксан Свон з Аксіоса, «Велике будівництво. . . був заморожений, коли Байден вступив на посаду, оскільки вони законно переживали, що адміністрація Трампа буде потенційно йти до кінця і санкціонувати німецькі комунальні підприємства, кінцевих споживачів газу “.

Як тільки Байден вступив на посаду, будівництво трубопроводу відновилося. У своєму підтвердженні слухань державного секретаря Ентоні Блінкен заявив, що він “рішуче налаштований зробити все можливе, щоб запобігти цьому завершенню” Північного потоку 2. Але тоді, у травні, Державний департамент відмовився від санкцій проти Маттіаса Варніга, Володимира Путіна Кроні та колишній офіцер спецслужби Східної Німеччини, який відповідав за нагляд за будівництвом. А в червні Байден вирішив припинити спроби перекрити трубопровід, вирішивши, що не варто витрачати наші відносини з Німеччиною.

Зеленському не давали стільки, скільки ввічливості попередження до оголошення. Він дізнався про це з преси. «Північний потік 2» – це зброя, справжня зброя. . . в руках Російської Федерації », – сказав він. “Це не дуже зрозуміло. . . що кулі для цієї зброї може забезпечити така велика країна, як США “. Як тільки Байден запустив газопровід на зелену, Путін почав використовувати його, попереджаючи, що Україна повинна проявити свою добру волю, якщо хоче, щоб експорт російського газу продовжувався. Це набагато серйозніше, ніж зусилля Трампа, спрямовані на те, щоб Зеленський розслідував Хантера Байдена. Заклик Трампа з Зеленським не був “красивим” чи “ідеальним”, як він стверджував; це нерозумно дало видимість змішування його виборчих інтересів з політикою США. Але він не давав жодних обіцянок і погроз під час дзвінка, як спочатку повідомлялося та неправдиво, і Зеленський заявив, що Трамп не тиснув на нього. Поводження Трампа, хоча і було недоречним, не відповідало рівню “високих злочинів і проступків”. Більше того, хоча демократи палат також звинувачували Трампа у наданні життєво важливої ​​військової допомоги Україні як тиску на Зеленського, насправді саме Трамп направив Україні смертельну допомогу, яку адміністрація Обами-Байдена відмовилася надати. Тоді Джо Байден звинуватив Трампа в утриманні допомоги “для тиску на суверенну державу, партнера, який досі перебуває під прямим нападом Росії”. Що ж, ось удар: щойно Байден був у Овальному кабінеті, як він затримав 100 мільйонів доларів американської військової допомоги Україні.

Трамп був неймовірно жорстким щодо Росії, якщо не словом. На противагу цьому, Байден назвав Путіна вбивцею, але з моменту вступу на посаду він призупинив цю військову допомогу, схвалив продовження угоди про новий СНВ і погодився з газопроводом “Північний потік-2”, що збільшує потужність Росії в регіоні за рахунок України – і Байден, можливо, неналежним чином тиснув на президента України, щоб він замовк свою критику щодо угоди. Чи є дії Байдена складовою імпічменту? Звичайно, ні. Лагідність щодо Росії не є великим злочином чи проступком. Але просити президента України підписати угоду, яка дозволить Путіну задушити свою країну, є ганебним, навіть якщо не імпічмент.

https://www.washingtonpost.com/opinions/2021/07/22/did-biden-just-commit-an-impeachable-offense-ukraine/

і