Росія блокуванням ТКГ гальмує імплементацію формули Штайнмаєра - Гармаш

Росія блокуванням ТКГ гальмує імплементацію формули Штайнмаєра - Гармаш

Укрінформ
Імплементація формули Штайнмаєра в українське законодавство залежить від Росії, яка заблокувала роботу політичної підгрупи ТКГ, де можуть проходити консультації щодо внесення поправок до закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив представник Донецька у делегації України у ТКГ Сергій Гармаш, повідомляє Укрінформ.

За словами Гармаша, він не бачить "нічого страшного" у самій формулі Штайнмаєра, оскільки вона в черговий раз підтверджує, що вибори повинні пройти відповідно до стандартів ОБСЄ, а вони передбачають контроль держави над територією, на якій вона проводить вибори.

"Але тут питання технічне - Україна фактично узгодила внесення цієї формули як поправку до закону "Про особливості місцевого самоврядування", який було прийнято ще у 2014 році. Однак згідно з тими самими Мінськими угодами, Україна повинна вносити зміни в цей закон у консультаціях і узгодженнях з представниками ОРДЛО. Але Росія заблокувала роботу політичної підгрупи, де можуть проходити такі консультації і узгодження. Тому зараз м'яч на полі Росії - нехай розблокує політичну підгрупу ТКГ, там має закінчитися обговорення внесення змін до закону, і тоді вже українська делегація зможе передати його нашим парламентарям, і вони прийматимуть рішення", - сказав Гармаш.

Читайте також: Україна й Німеччина мають різні погляди на Nord Stream 2, чекаємо безпекових гарантій - Зеленський

Водночас він зауважив, що не радив би народним депутатам зараз приймати ці поправки.

"Давайте говорити відверто: Україна виконала практично всі домовленості, досягнуті в Парижі у 2019 році, Росія не виконала жодної. Давайте вимагатимемо від Росії, щоб вона виконала свої зобов'язання, а потім вже виконаємо своє останнє, яке ми готові виконати вже технічно, але для цього потрібно розблокувати переговорний процес, що залежить від Росії", - акцентував член української делегації у ТКГ.

Як повідомлялося, Німеччина 22 липня закликала Україну виконати свої зобов'язання, погоджені у ході саміту у Парижі у грудні 2019 року, і імплементувати у своє законодавство формулу Штайнмаєра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-