Скандальну професорку-русофілку Більченко звільнили з університету Драгоманова

 

Національний педагогічний університет імені Драгоманова звільнив професорку Євгенію Більченко. 

Про це викладачка, яка раніше була фігурувала в українофобських скандалах, написала на своїй сторінці у ФБ.

“Мене звільнили. Заради цього пішли на ліквідацію цілої кафедри. Чи не змогли нічого доказати: ні профнепридатність, ні аморальний вчинок – нічого з того, що вішали”, – написала Більченко.

Нагадаємо, викладачка НПУ імені Драгоманова Євгенія Більченко 18 січня 2021 року у соцмережі зневажливо висловилася про українську мову та Україну. Зокрема, вона назвала Україну “онкохворою американською колонією”, а новий закон про українську мову та його аспекти щодо сфери обслуговування – “звичайним фашизмом”.
Така публічна позиція професорки викликала обурення в суспільстві, а студенти університету почали вимагати звільнення Євгенії Більченко.

Після цієї заяви, 25 січня, Більченко опублікувала допис, у якому повідомила, що поспілкувалася з ректором НПУ ім. Михайла Драгоманова Віктором Андрущенком, і він заявив, що не збирається її звільняти.




Євгенія Більченко також зафіксована у базі “Миротворця” – там її звинувачують в антиукраїнській пропаганді, запереченні російської агресії та маніпулюванні суспільно значущою інформацією.

Під час Революції Гідності у 2014 році Більченко була прибічницею Майдану, писала вірші на підтримку протестувальників, надалі допомагала українським військовим. Але згодом вона “перейшла на радикальну антивоєнну позицію” та – фактично – переорієнтувалася на підтримку “русского мира”.

Більченко не приховувала, що спілкувалася з одіозним російським письменником, бойовиком окупаційних військ РФ на Донбасі Захаром Прилєпіним. В одному з інтерв’ю Прилєпін виступив на захист Більченко, висловивши вдоволення з приводу того, що вона “прозріла”.

Більченко майже 20 років присвятила науковій роботі в НПУ ім. Драгоманова, викладала на кафедрі культурології та філософської антропології.

Читайте також:
“Началось, б**дь”: у Києві супермаркет звільнив касирку за відмову обслуговувати покупців українською

“Не понимаю, что такое “тістечко”: у кав’ярні Дніпра працівниця відмовилася обслуговувати українською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна