Терористи «ЛНР» проводять танкові навчання і готуються до збройних провокацій.

Протягом останнього тижня на території окупованих районів Луганської області відбувалися активні військові навчання окремих підрозділів так званого 2-го АК «народної міліції ЛНР».

Місцевими джерелами аналітичного відділу ГІ «Права справа» була зафіксована передислокація живої сили і техніки бойовиків з міста Луганськ в район проведення навчань-полігон поблизу населеного пункту Круглик Лутугинського району Луганської області.

Варто зазначити, що навчання бойовиків одночасно проходили на на полігоні поблизу Мирного (41 км на південний схід від Луганська) та полігоні біля Круглика (31 км на південний захід від Луганська).

Зокрема, бойовики відпрацьовували заняття танкових екіпажів.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», в ході тактичних навчань «народної міліції ЛНР»  була задіяна важка бронетехніка та ствольна артилерія, яка була передислокована з тилових районів «ЛНР».

Згодом, у щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні було повідомлено, що в районі проведення навчань, поблизу села Круглик (31 км на північний захід від Луганська), виявлено 30 танків (Т-64Б), 4 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм)

Крім того, на полігоні поблизу н. п. Мирне (28 км на північний захід від Луганська), виявлені 90 бойових броньованих машин і 1 зенітна установка (ЗУ-23, 23 мм), 9 гаубиць (Д-30А «Жаба», 122 мм), 36 танків (Т-72Б – 16 од. і Т-64Б – 20 од.).

Показово, що техніка бойовиків, яка була задіяна у проведенні цих навчань згідно Мінських домовленостей, повинна бути відведена від лінії зіткнення. На мою думку, Україна фактично в односторонньому порядку виконує взяті на себе зобов’язання щодо Мінських домовленостей, в той час, як  Росія і «ДНР» та «ЛНР»  активно їх ігнорують.

Примітно, що проведення цих навчань було «прикрите» інформаційними вкиданнями ватажка бойовиків «ЛНР» Леоніда Пасічника щодо активізації українських ДРГ на території окупованих районів Луганщини.

Таким чином, під прикриттям інформаційної атаки відбувалися навчання бойовиків, метою яких є створення штучних провокацій і загострення ситуації на лінії розмежування. Це наштовхує на думку, що найближчим часом РФ та підконтрольні їй бойовики, готують можливі збройні провокації, аби звинуватити ЗСУ у невідповідності взятих на себе зобов’язань щодо припинення вогню.

MIXADVERT