ЗСУ замінили майже всі гвинтівки СВД новою зброєю

20.06.2021 0 By NS.Writer

В Збройних силах України майже не залишилося гвинтівок СВД, які традиційно виконували роль снайперської зброї. Натомість, марксмени та снайпери військових підрозділів отримали нову зброю різних типів.

Про це в Мілітарному подкасті розповів інструктор зі снайпінгу благодійного фонду «Повернись живим» Руслан Шпакович.

За його словами, СВД (7,62×54 мм «Снайперська гвинтівка Драгунова») зараз масово здають на склади. Причина — стан гвинтівок: «Вона в такому стані, що вона не являється зброєю в прямому сенсі цього слова. Ну, точною зброєю. Використовувати її хіба що як, автомат… Ну, таке».

Натомість, в ЗСУ за останні роки надійшло щонайменше 1500 нових зразків різноманітних гвинтівок.

Серед них гвинтівки українського виробництва Zbroyar UR-10 та UBR-008, американські Savage-110 та крупнокаліберні 12,7 мм Barett M82.

При тому, значну частину з цих гвинтівок ЗСУ було передано благодійниками (фонд Roshen — понад 400 одиниць; анонімний жертводавець, який придбав більше 100 гвинтівок) та волонтерами або передані як допомога від союзників.

Офіційно на озброєння прийнято лише українські гвинтівки Zbroyar. Компанія налагодила і виробництво набоїв для військового застосування. Їх закуповує держава.

За словами, Руслана Шпаковича, «стільки, скільки було поставлено зараз впринципі вистачає на 100 відсотків».

Інші гвинтівки — допущені до експлуатації.

Нагадаємо, наприкінці року на озброєння ЗСУ було прийнято крупнокаліберні антиматеріальні гвинтівки Snipex ALLIGATOR і T-REX.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: