Правова позиція Мінюста та Нафтогазу, яка була сьогодні викочена у відповідь на припис НАЗК, спирається на те, що виконувач обов'язків міністра не має впливу на дії міністерства, і таким чином не є....виконувачем обов'язків міністра.

Для усвідомлення глибинної суті цього постулату необхідно звернутись до філософського сприйняття дійності і погрузити себе в реальність, де у фізичного тіла людини є одночано два стани.

Одна суперпозиція- це коли виконувач обов'язків міністра приймає участь в засіданнях Кабміну, ставить підпис під постановами, вирішує кадрові питання, отримує зарплатню та здійснює владні повноваження.

Інша суперпозиція — коли одночасно з цим виконувач обов'язків міністра нічого не вирішує, не має жодного впливу на діяльність свого міністерства та підпорядкованих центральних органів виконавчої влади і взагалі сидить під дверима з анульованою перепусткою, а нацгвардієць на прохідній не пускає його в кабінет.

Обидві позиції фізичне тіло однієї і тої самої особи займає одночасно, паралельно, існуючи в парадигмі схожій на корпускулярно-хвильовий дуалізм — тобто будучи одночасно і хвилею, і потоком елементарних частинок.

Рекомендую в подальшому пошуку відмазок використовувати постульовану в 2014 році «багатосвітову інтерпритацію», згідно якої при кожному вимірюванні стану квантового об'єкту, спостерігач і сам об'єкт розщеплюються на кілька (можливо, нескінченну кількість) версій, кожна з яких відповідає різним результатам спостереження.

Таким чином можна остаточно зафіксувати філософсько-правову концепцію, згідно якої конкретно взятий громадянин України, що складається з сукупності атомів, в залежності від системи спостереження одночасно і виконує обов'язки міністра, і не виконує!