Нагорода «СКУ: 30 до 30» є своєрідною відзнакою заслуг

До 30 річниці незалежності Світовий Конґрес Українців оголосив ініціативу «30 до 30» для молоді діаспори

У червні  червня 2021 року вперше стартує ініціатива «СКУ: 30 до 30. Покоління Незалежність». Номінація покликана познайомити Україну і світ з яскравими та талановитими українцями – ровесниками незалежності з діаспори. 19 серпня стануть відомі імена 30-ти молодих закордонних українців, які вже сьогодні формують майбутнє своїх громад.

Учасниками проєкту можуть стати молоді українці за кордоном віком до 30 років, які ведуть активну громадську діяльність в своїй громаді чи країні та щонайменше 2-5 років постійно проживають поза Україною.

Ініціативність, креативність, навички командної роботи та лідерства, волонтерська праця в українській громаді, а також досягнення в країні проживання – будуть визначальними під час формування переліку «СКУ: 30 до 30».


Впродовж наступних кількох місяців авторитетні та досвідчені експерти будуть уважно розглядати анкети всіх номінантів. До складу експертного комітету ініціативи увійшли: Павло Ґрод, Президент Світового Конґресу Українців, Катерина Ющенко, перша леді України (2005-2010), Борис Ґудзяк, Архиєпископ-Митрополит Філадельфійський Української Греко-Католицької Церкви в США, Президент Українського Католицького Університету, Наталія Пошивайло-Таулер, Віцепрезидентка СКУ в Океанії, Азії та Африці, а  також Орися Луцевич, керівниця Українського форуму Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House Лондон.

Номінувати
«Нагорода «СКУ: 30 до 30» є своєрідною відзнакою заслуг ініціативних молодих українців з різних куточків світу. Ми хочемо познайомити міжнародну українську спільноту з цими молодими людьми, показати важливість їхньої поточної діяльності та ролі у майбутніх глобальних ініціативах і проєктах», – прокоментував цілі номінації Президент Світового Конґресу Українців Павло Ґрод.Збір номінантів триватиме до 7 липня 2021 року, Стежити за розгортанням проєкту та дізнатися, як номінувати кандидатів, можна на сайті
https://30.ukrainianworldcongress.org/ та на сторінках СКУ у соціальних мережах.

рек