Я тут уже не живу! (Часть 1)

«Сначала планировались торжества, потом – аресты. Потом – решили совместить»

Из х/ф «Тот самый Мюнхгаузен»

Утро понедельника принесло забавную новость, которая и должна была выйти именно в понедельник. В другой день она вызвала бы диссонанс и выглядела бы не по фен-шую, а вот в понедельник – самое оно. Причем, новость эта получилась, что называется «самовывозом», а точнее – появилась на странице Фейсбука, написанная от первого лица. Желающие могут прочесть ее целиком, а не урывками из СМИ, уже подхвативших тему. 

А еще тем, кто решится нырнуть на эту страничку, мы настоятельно рекомендуем почитать многочисленные комментарии. По большому счету, комментарии там намного более ценны, чем заглавный пост. Но здесь, для затравки, мы все же приведем небольшую цитату, какой бы вонючий вид она не имела. Итак, речь идет о выходе шоумена, стендапера и тамады – Сергея Притулы из партии «В голос».

«…Не знаю, як би склалась історія партії, якби минулого року її не полишив би засновник. Проте, станом на сьогодні, 7 червня 2021 року, я оголошую про свій вихід з партії «Голос». Наголошую на тому, що я не йду з політики. Я йду з партії, яка, не в останню чергу завдяки діям нового керівництва, віддалилась від наших початкових засад настільки далеко, що можна констатувати точку неповернення…»

Тут следует сделать небольшую ремарку и в очередной раз покаяться. Я, как автор большинства текстов на ЛО, не люблю и не могу перечитывать собственные тексты. Текст просто облекает мысль в форму текста и не более. А это значит, мысль прошла и ушла, и самому к ней возвращаться нет никакого смысла. Ну а с учетом того, в каких условиях это часто пишется, когда пытаешься успеть руками за самой мыслью, в тексте бывают не просто грамматические ошибки и пропуски букв, но пропуски абзацев или даже частей текста, когда он пишется глубокой ночью, и когда над ним пришлось уснуть и проснуться раз десять. Иногда это заворачивает сюжет в неожиданную сторону.

Те, кто с нами давно, не раз читали такое пояснение и знают, что такое состояние текста будет недолго, поскольку по мере возможностей, по ним проходит редактор и понимая то, о чем я пишу, как я это делаю и зачем – доводит их до нормального вида. Наверняка многие видели, что только что опубликованный текст и он же, но час-полтора спустя, имеет несколько другой вид. Но я там ничего не правлю, это все сделано руками редактора. Поэтому те, кто желает видеть «чистовик» – делайте паузу после публикации. Спустя небольшое время, все будет выглядеть более или менее прилично.

А все это написано потому, что можно допустить, что Притула тоже не перечитывает то, что пишет на публику. Если это именно так, то тут есть варианты, если же он это написал, потом прочел на свежую голову и оставил все в таком виде, как это сейчас доступно на его странице в ФБ, то никаких вариантов уже нет. К этому тексту можно было бы ничего и не добавлять, но мы все же выдадим несколько комментариев по поводу некоторых пассажей из этого текста.

Во-первых, трудно удержаться от такого соблазна, ну а во-вторых, все же надо бороться с популизмом и на примерах самых махровых популистов показывать, что это такое и к чему оно приводит. Это тем более важно, что большая часть нынешнего политикума состоит из популистов. Исключением является небольшой кусок открыто антиукраинского политического спектра и кусок проукраинского, но основная часть – зелено-голосящая масса «за Майбах».

(Окончание следует)

15 Comments on "Я тут уже не живу! (Часть 1)"

  1. Гена | 07.06.2021 at 12:07 |

    От не стану я лити помиї на Притулу, хоч є за що.
    Я не заперечую, що медія-персони можуть бути вдалими політиками. Та наголос треба ставити на слові – можуть.
    На мій погляд будь-який, навіть рядовий політик повинен мати мало не енциклопедичну освіту. Розбиратися в юриспруденції, економіці, знати свою історію та світову. Нарешті, географію знати треба, щоб знати де знаходиться той самий Гондурас.

    • А шо, он медиа-персона??
      Тю, а я думал, шо он шоумен.

    • Федір | 08.06.2021 at 07:19 |

      от свою історію обов’зково! а не методички з моксєля!!!! бо наріду і молодим тіктокерам (дибілам або й не тільки) “Какая_Разніца”

  2. leonpod | 07.06.2021 at 12:25 |

    “От не стану я лити помиї на Притулу, хоч є за що.” – він сам пірнув у помиї

    • Юрій | 07.06.2021 at 22:12 |

      З самого початку (з січня 2019) з Вакарчуком все було ясно. Ще як тільки він почав белькотіти щось у своїх відосіках, що він щось не бачить різниці між Порохом і янелохом, який тоді був ще блазнем квартальним. Притула розумніший за шмарклю, але часто веде себе так само, себто не як політик, роль якого він на себе нап’ялив, а як паяц. Чого тільки варті його зашквари у Яніни Соколової (яка до речі робить йому теплу ванну, а не інтерв’ю), коли на запитання – звідки гроші на його особисту рекламу, він меле як гопник якийсь -“я дупля не ріжу, звідки бабки, але товсьо партія, всьонормально. Олігархів ніяких немає у нас, все по чесному “. А по запитаннях по суті конкретики в його базарі (а інакше і не скажеш) немає ніякої. Ріже із себе такого собі хлопчика-помагая, за все хороше, проти всього поганого. І немає ні слова каяття, адже завдяки і Сірожиним в тому числі зусиллям, люди проголосували не за ЄС, а за під@ра вакарчука, який в черговий раз здриснув з політики. А Сірожа на груді рвав тільняшку, спочатку – за Голос, що вони такі круті розумні патріоти, що взагалі; потім -за себе, що він не лох, тобто не вакарчук, і він не звалить нікуди. А тепер виявляється, що те, що було раніше – “все прошло”, і звалити з тонучого Голосу – це капець яке мудре і патріотичне рішення. І ще трохи, заспіває про нову партію, яка от цього разу – вже 100500% патріотична і без чвар, без олігархів, і їх хоч на хліб бери намащуй.

  3. Alexander | 07.06.2021 at 12:28 |

    Ні, краще берегти нерви та не читати там у фейсбуці ті кляті каменти. “Порошенко – агєнт кремля”, “тарговля на краві”, “Порошенко -бЄС, вбив у ато-оос цвіт націі по вказівці Путіна” і таке інше там. Бісів лохторат. А хтось тут іще пише про “вони починають щось розуміти, вони вже прозрівають”. ? Ага, прозріють, і на наступних виборах оберуть щось на кшталт Бойка, Мураєва або взагалі науКІВця, тому що “аби тільки, боронь Боже, не Порошенко!?” Особисто я не бачу, щоб хтось прозрівав чи ще щось. Навпаки: часто чую оце знову: “а при Януковочі доляр був па 8, нє, па 6! А при СССР вапчє усьо бєсплатно!” Танок по граблях триває.

    • Олег | 07.06.2021 at 12:37 |

      Все одно склянка напів повна.
      🙂

      • Alexander | 07.06.2021 at 13:09 |

        Так, погоджуся)) Адже є в нас дуже багато людей, якими треба пишатися, які не дали пропасти нашій країні та боронять її і досі як на бойовому фронті, так і на дипломатичному ?

      • Федір | 08.06.2021 at 07:23 |

        нирід не наївний а всього лиш наполовину наївний 🙂
        лохторат нетурий а наполовину тупий 🙂
        хвилинка гумору

  4. Сподобався останній на цей час комент до допису Притулкіна на Мордокнижці: “Вступив у Г, ходив по Г, нюхав, нюхав…не пройшло і два роки, як унюхав, що Г!!”)))

  5. Olga.ltd | 07.06.2021 at 12:49 |

    Не інакше, як планується створення нової партії “аби не Порошенко” замість “Голос”, яка свою брудну роботу вже зробила … А поки зворушливий фільм про нього знімуть, патріотичні концерти проведуть по всій країні …

  6. Вовк | 07.06.2021 at 15:28 |

    “Не знаю, як би склалась історія партії, якби минулого року її не полишив би засновник.”
    дідько! Сірожа ВВАЖАЄ, що засновник Сява, а не Пінчук?
    чи такі Піня вас кинув? 😉
    до речі, Г не партія, а політичний проЖЄкт, розрахований на РОЗУМНОГО лоха… певною мірою – ПОЦріотичного. Якому набридла Свобода чи Самопоміч та Нацжони

  7. притула, як і сява є тими самими персонажами, яких велів не чіпати адмірал Колчак. Повії, артисти та водії таксі(візники). Будуть працювати на будь яку владу, або гроші та харчі хороші. Смішно вважати повію Чічоліну, сяву та притулу політиками. Це персонажі які зайшли не в ті двері, і їх просто треба викинути з кімнати, бажано законодавчо. У РІ існував закон, за яким артистів було заборонено ховати на кладовищі, лише за його мажами, як падло. Я не за РІ, але тут її цілком підтримую, не можна бути дешевою повією та законодавцем водночас. Мухи та котлети – окремо!

    • Не тільки в РІ.
      Церква забороняла ховати артистів в осв’ячену землю.
      Проблема була навіть у вдови Жана Батіста Мольєра.
      До речі, лишень недавно церква визнала науковців і перестала автоматично їх анафемувати.

  8. Volodymyr Pimenov | 07.06.2021 at 16:51 |

    Здоровья Вам ! и Редактору !

Comments are closed.