Boeing має перевірити старі літаки моделі 737 – авіарегулятор США

Авіаційний регулятор США вимагає від компанії Boeing перевірити усі літаки, що належать до старих модифікацій моделі 737.

Boeing 737 індонезійської авіакомпанії Sriwijaya Air під час злету у Джакарті у січні 2018 року Boeing 737 індонезійської авіакомпанії Sriwijaya Air під час злету у Джакарті у січні 2018 року

Американський авіавиробник Boeing має здійснити перевірку усіх пасажирських літаків старих модифікацій 737-ої моделі. Відповідне рішення, як повідомляє інформаційна агенція AFP, у суботу, 15 травня, ухвалило Федеральне управління цивільної авіації США (FAA).

Згідно з повідомленням, йдеться про Boeing 737 покоління 300, 400 та 500. Їхня інспекція необхідна у зв’язку з висновками розслідування авіакатастрофи літака Boeing 737 у січні, під час якої загинули 62 людини.

 

Технічний дефект у літаку Boeing 737

Індонезійські слідчі виявили технічний дефект у конструкції літака, що зазнав катастрофи. Згідно з попередньою доповіддю комісії, автоматичне регулювання тяги мало “аномалії”. Водночас слідчі поки не дійшли висновків щодо того, що саме стало причиною авіакатастрофи.

“Boeing працює над тим, аби упевнитися, що наші літаки є безпечними та відповідають усім вимогам, – зазначили у компанії у відповідь на запит AFP. – Ми перебуваємо у постійному контакті з нашими клієнтами та FAA і постійно працюємо над тим, аби покращити безпеку та ефективність нашого флоту”.

Читайте також: У США пасажирський літак у небі “загубив” частину двигуна

Катастрофа Boeing 737 в Індонезії

Літак Boeing 737 авіакомпанії Sriwijaya Air, який вилетів з Джакарти до острова Борнео, зник з радарів над Яванським морем буквально через декілька хвилин після зльоту. Пізніше під час пошукової операції у морі було знайдено спершу уламки, а потім – бортові самописці цього літака.

На його борту перебували 62 особи – 50 пасажирів, серед яких десятеро дітей, а також 12 членів екіпажу. Усі загинули.

MIXADVERT