Політика

Гонгадзе: Україна повинна обрати один шлях руху – до НАТО

Гонгадзе: Україна повинна обрати один шлях руху – до НАТО

Фото: Pixabay

Україна заявила, що хоче бути членом НАТО й отримати план дій щодо членства в Альянсі, тому важливо рухатися в цьому напрямку і працювати саме над цим напрямком.

Про це в ефірі “Прямого” головна редакторка і керівниця Української служби “Голосу Америки” Мирослава Гонгадзе.

“Україна заявила, що вона хоче бути членом НАТО. Україна заявила, що вона хоче отримати ПДЧ. Тому важливо рухатися в цьому напрямку і працювати саме над цим напрямком. Якщо ми зараз будемо переходити на інші аспекти і шляхи співпраці, це може завадити нашому шляху конкретно стати членом НАТО. Якщо ми отримаємо можливий статус країни поза членства в НАТО, це може завадити нам стати частиною глобальної ком’юніті НАТО.

Тому я б була дуже обережна в дискусіях щодо цього питання. Я не певна, які позиції зараз тут займає українська політична еліта, але нам треба дуже уважно подумати, яким шляхом ми хочемо йти. Ми стали на один шлях. І від одного шляху перестрибувати на інший – це може завадити один одному”, – сказала Гонгадзе.

Нагадаємо, за словами політолога Віктора Уколова, президент України Володимир Зеленський почав говорити про НАТО лише у 2021 році.

Також зазначимо, що президент України Володимир Зеленський підписав указ “Про Річну національну програму під егідою Комісії Україна — НАТО на 2021 рік”.

Раніше повідомлялось, що на червневому саміті НАТО обговорять питання України.

Натомість  віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, вступ України в НАТО підтримують США, Німеччина та Франція.

Крім того, ексдепутат Верховної Ради Борислав Береза написав, що Україну не запросили на саміт НАТО, який відбудеться 14 червня.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.