США та союзники стримуватимуть нарощування російських сил, – Держдеп

 

Сполучені Штати Америки поділяють серйозні занепокоєння України, а також міжнародної спільноти щодо активного нарощування сил РФ у Чорноморському регіоні та докладатимуть зусиль для стримування російської мілітаризації в подальшому.

Про це заявив у вівторок, 11 травня, на конференції “Україна у Вашингтоні” в.о. помічника держсекретаря США з питань Європи і Євразії Філіп Рікер.

“Ми вважаємо це чіткою загрозою для регіональної та міжнародної безпеки, і ми тісно працюватимемо з нашими союзниками й партнерами, щоб стримувати подальше нарощування (російських сил – ред.)”, – заявив представник Держдепу на конференції, організованій Фундацією США-Україна та якого цитує “Укрінформ”.

У цьому зв’язку він підкреслив, що міжнародне співтовариство неодноразово висловлювало стурбованість у зв’язку зі скупченням російських військ навколо України до рівня, якого не було з 2014 року.

Рікер зауважив, що під час візиту минулого тижня до Києва держсекретар Блінкен пообіцяв продовжувати двосторонню взаємодію США й України щодо посилення українських ВМС у Чорному морі. У цьому зв’язку він нагадав, що наприкінці нинішнього місяця США відправлять в Україну два катери типу Island – на додаток до двох, які Україна вже отримала в 2019 році.

“Сполучені Штати ніколи не коливатимуться щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України, і це включає територіальні води”, – підкреслив Рікер.

Він також заявив, що США однозначно “підтримують євроатлантичний вибір України”.

У цьому зв’язку представник Держдепу підкреслив, що Сполучені Штати й надалі надаватимуть Україні військову підтримку, проводитимуть навчання, а також взаємодіятимуть з Україною для просування реформ.

Читайте також:
США розглянуть запит про надання Україні додаткового озброєння, – Блінкен

США – наш союзник №1, із Блінкеном досягнули важливих домовленостей, – Кулеба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна