УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

На Україну чекає COVID-21, колективний імунітет не врятує, – Богомолець

1 хвилина
70,1 т.
На Україну чекає COVID-21, колективний імунітет не врятує, – Богомолець

Восени поточного року на Україну чекає новий штам коронавірусу – COVID-21. Колективний імунітет, що сформується в суспільстві до COVID-19, не діятиме проти нього.

Такий прогноз в ефірі телеканалу OBOZREVATEL озвучила заслужена лікарка України Ольга Богомолець. "Восени ми будемо бачити COVID-21. Будуть нові штами коронавірусу, вони будуть більш агресивними, більш розумними, будуть викликати більше ускладнень", – сказала вона.

За її словами, спалах коронавірусу в Індії викликав саме новий штам. "Ми бачимо, що сьогодні відбувається в Індії, яка начебто пройшла першу хвилю більш-менш спокійно. А відбувається там уже не COVID-19, а COVID-21".

Медикиня зауважила, що у випадку з COVID-21 навряд чи можна розраховувати на колективний імунітет, набутий від COVID-19.

"Я також розраховую на колективний імунітет, але віруси будуть модифікуватися. І колективний імунітет, який утвориться від COVID-19, не буде працювати на COVID-21, тому що він вже зовсім інший. Виникають нові штами, вірус стає сильнішим, мудрішим, розумнішим", – пояснила лікарка.

Водночас Богомолець спрогнозувала, що у світі будуть з’являтися "розумніші" вакцини від коронавірусу, вакцини нової генерації.

За її словами, подолання епідемії можливо за умови, якщо працюватиме певна система. "Повинна бути система – вакцинація, комплекс санітарно-епідемічних заходів, центральна влада з чіткими рекомендаціями і наша відповідальність".

Як писав OBOZREVATEL, в Індії склалася критична ситуація із захворюваністю на коронавірус. Пацієнти вмирають за межами переповнених лікарень, а рекордна кількість нових випадків зараження продовжує зростати.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.