Віцепрем’єр Чехії: За вибухом на складах боєприпасів стоять співробітники ГРУ, іншої версії немає

Віцепрем’єр Чехії: За вибухом на складах боєприпасів стоять співробітники ГРУ, іншої версії немає

Укрінформ
Чеські спецслужби та поліція не мають інших версій вибухів на складах боєприпасів у Врбетиці в 2014 році, окрім причетності до них російської ГРУ.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр Чеської Республіки, міністр внутрішніх справ Ян Гамачек у неділю в ефірі Чеського телебачення у програмі «Запитання Вацлава Моравца», передає Укрінформ.

«Версій у слідства лише одна. Поліція працює лише над російським слідом. За вибухом стоять співробітники російської військової розвідки ГРУ, а саме підрозділу 29155. Іншої версії немає», - підкреслив Гамачек.

Коментуючи слова міністра справедливості Марії Бенешової про те, що версій є «кілька», віцепрем’єр зауважив, що такі заяви «грають на руку комусь іншому, а не Чехії».

Раніше про те, що версій у слідства щонайменше дві – участь ГРУ і недбалість – заявив президент країни Мілош Земан, що викликало справжній «фурор» у російських пропагандистських ЗМІ. На це Гамачек лише сказав, що Земан підтримав дії уряду з видворення з Праги 18 співробітників посольства РФ.

Голова парламентського клубу Збинєк Станюра своєю чергою нагадав про невдалі висловлювання прем’єра Андрія Бабіша, який заявив, що вибухи не є актом державного тероризму з боку РФ, а потім вибачався за свої слова. Парламентарій підкреслив, що подібні висловлювання є «грою, метою якої є посіяти сумніви у громадян».

Читайте також: Вибухи на складах: прокуратура Болгарії шукає російський слід

«Ми всі переконані, що це був теракт, який скоїли співробітники державних служб Російської Федерації…Чим це є ніж державним тероризмом… А реакція президента просто ослаблює позицію Чеської Республіки», - сказав Станюра.

Читайте також: Тисячі людей протестували в Празі проти проросійських політиків

Нагадаємо, видворення 18 працівників посольства Росії у Празі, які є агентами спецслужб СЗР і ГРУ, викликало «дипломатичну війну» між Чехію і Росією. Обидві країни врешті решт дійшли згоди привести до паритету кількісний склад своїх дипломатичних представництв у Празі та Москві відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-