У Європарламенті пропонують зупинити “Північний потік-2” та відключити Росію від SWIFT



News UA
 28 квітня 2021, 21:35  

У Європарламенті підготували проєкт резолюції, в якому запропоновано відключити Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT, зупинити імпорт російської сировини в Євросоюз та зупинити будівництво “Північного потоку-2” в разі її вторгнення в Україну.

Про це йдеться у проєкті резолюції, голосування за яку відбудеться 29 квітня.

“Якщо нарощування військової потужності в майбутньому перетвориться на вторгнення в Україну з боку Росії, ЄС повинен “ясно дати зрозуміти, що ціна за таке порушення міжнародного права буде високою”, – говориться в проєкті документа.

Європарламент закликає в таких обставинах:

- негайно зупинити імпорт нафти і газу з Росії;

- відключити Росію від платіжної системи SWIFT;

- всі європейські активи олігархів, близьких до російської влади, і їх сімей необхідно заморозити, а візи – анулювати.

Крім того, Європарламент наполягає на тому, що Євросоюз повинен скоротити свою залежність від російської енергетики, і закликає всі держави – члени альянсу зупинити будівництво газопроводу “Північний потік – 2” і вимагати припинення будівництва атомних електростанцій “Росатома”.

У документі говориться, що він підготовлений у зв’язку з тим, що Росія наростила військову присутність в Криму і на кордонах з Україною, продовжує тримати під вартою опозиціонера Олексія Навального і чинить тиск на пов’язані з ним організації, а також через те, що ситуація з правами людини в Росії продовжує погіршуватися і представники влади “постійно порушують ці права”. Крім того, депутати висловили невдоволення тим, що Росія вирішила призупинити можливість проходу для іноземних військових і інших державних суден в декількох районах Чорного моря.

Депутати також зазначають, що, крім того, що Росія представляє зовнішню загрозу для безпеки Європи, вона також веде “внутрішню війну проти власного народу у вигляді систематичного придушення опозиції”. У документі йдеться і про вибух на військових складах в Чехії, які відбулися в 2014 році.

Також в проєкті документа Європарламент закликає Росію вивести свої війська з Донбасу і повернути Україні контроль над Кримом і Севастополем, гарантувати вільний прохід суднам в Чорному морі й дотримуватися угоди про припинення вогню в Донбасі.


Шановні друзі! Сайт потребує Вашої підтримки!
ПІДТРИМАТИ / DONATE

ТОП-НОВИНИ ЗА ДОБУ


ПОГОДА


ЗДОРОВ'Я