Отже, народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива став кандидатом наук, захистивши кандидатську дисертацію з державного управління. 13 голосів спецради – за, 0 – проти. На прохання одного з членів комісії пояснити, що таке демократичний євроінтегрований державний управлінський апарат, Ківа відповісти не зміг.

Дивуватися тут немає чому: якщо Володимир Зеленський освятив призначення плагіатора Сергія Шкарлета, що підтверджено НАЗЯВО, на посаду Міністра освіти і науки України, то все решта – геть пусте.

Навіть якщо завтра якомусь віслюку (реальній тварині) видадуть диплом кандидат,  я теж не здивуюсь.

Також нагадую, що корумповані спецради, де можна було захистити лайнодисертації, існували і раніше. Бо корупція в освіті і науці нічим не відрізняється від решти країни – в медицині, армії, прокуратурі, Верховній Раді...

Просто є сфери в науці, де корупція ще не втратила береги (умовна фізика-хімія-біологія), і ті, де бути чесним – практично неможливо.

Про це кричать ці "нудні" Дисергейти та активісти на акціях протесту, коли розповідають про плагіат і фальсифікації в дисертаціях високопосадовців, дикі наукові роботи, ще більш дикі захисти, але більшості пересічних громадян – все фіолетово.

Так от, останньою барикадою на шляху імітаторів науки була Атестаційна колегія МОН, котра могла не погодити присудження ступеня кандидата чи доктора наук.

Ця атестаційна колегія, особливо за міністерки Ганни Новосад, прекрасно виконувала свою роль – відкидала сумнівні наукові роботи та закривала сумнівні спецради із захисту дисертацій.

Коли ж прийшов Шкарлет, звідти "попросили" притомних людей, тому сподіватися на те, що Ківу не затвердять, не варто.

Все.освячено.Зеленським.особисто. Ба більше, все "освятив" цілий правоохоронний комітет Верховної ради України – дисертацію впроваджено.

Утрітєсь, не скігліть.

Щодо всієї цієї нОуки в Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості та решті подібних структур.

(Бо, зверніть увагу, наука, роблена Ківою, зроблена не в одній з шести національних академій, і не в університеті, а в службі зайнятості.

Так само наука є в мінсоцполітики, мінфіні і т.д. і утримується це все на кошти платників податків).

Вже пару років тому Науковий комітет Нацради з питань розвитку науки і технологій видав рекомендації з реформування усього в країні, що займається наукою чи стверджує, що нею займається.

Я знаю, що реформуванням зайнялася Нацакадемія наук, кілька галузевих академій, є зрушення по окремим університетам, реформі сприяє поява в тому числі Національного фонду досліджень.

Але, все що стосується оцих "приміністерських" наук та цілої сфери "юридичної" науки та наук з "держуправління" – то питання.

А так, штош.

Віднині в очах держави вчений-фізик, на якого посилаються Нобелівські лауреати, вчений-оборонець, що розробляє нові сплави для броні, вчений-ядерник, що подовжує ресурс атомних енергоблоків, щоб ми не залежали від Росії, вчений, що працює з колегами на Великому адронному колайдері, вчений-фізіолог, що вивчає механізми болю... всі вони прирівняні до Ківи, який встигає, крім нардепутатства, робити "науку".

Це закономірний наслідок обрання до влади тих, хто системно нищить науку і освіту та перетворює їх на годівницю для обраних та МАФи по видачі дипломів науковців.

В 2014-му громадяни з подивом дізналися, що через свою неуважність прогидили одну з найпотужніших Армій в світі, за що потім було сплачено величезну ціну кров'ю, а тепер всі з подивом дізнаються, що Ківа може бути науковцем і отримувати доплати за свій науковий ступінь з бюджету.

Але переможемо.

Однак не раніше ніж Зеленський піде зі свого поста, бо вже ясно, що при ньому в освіті і науці системно ставатиме тільки гірше.

Оригінал