США "дуже-дуже ретельно" стежать за процесом передислокації. Про це повідомив речник Пентагону Джон Кірбі під час брифінгу в Міністерстві оборони країни.

Читайте також Путін маскує наміри, – посол України закликає до міжнародного моніторингу відходу армії Росії

Ми бачили коментарі російської сторони про те, як вони завершують навчання та збираються передислокуватися. Поки що дуже рано говорити з будь-якою конкретикою прямо зараз, у п’ятницю вдень, наскільки ми можемо це приймати за чисту монету,
– сказав він.

Представник американського оборонного відомства підкреслив, що Сполучені Штати надалі "закликають Росію припинити провокації, поважати територіальну цілісність України та не робити дій, які лише дестабілізують ситуацію вздовж кордону і в окупованому Криму".

Загострення на Сході України: коротко

  • Наприкінці березня головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія стягує свої війська до східних кордонів України та до тимчасово окупованого Криму.
  • Країна-агресор повідомила про відвід своїх сил 22 квітня. Мовляв, їх на кордон з Україною стягували через "раптову перевірку військ".
  • 23 квітня стало відомо, що техніка 41 армії Росії залишиться біля кордону України. Про це повідомили міжнародні розслідувачі. Вони також припускають, що імовірність російського повномасштабного вторгнення в Україну зберігається.