Окупантів побачили на колишніх українських позиціях біля Золотого – місія ОБСЄ

Окупантів побачили на колишніх українських позиціях біля Золотого – місія ОБСЄ

Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували російських окупантів, які порушують домовленості і заходять на колишні позиції Збройних сил України поблизу населеного пункту Золоте на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це у своєму звіті від 21 квітня повідомляє СММ ОБСЄ.

«Перебуваючи неподалік від блокпоста збройних формувань південніше ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська), команда СММ бачила 5 членів збройних формувань (з нарукавними пов’язками з написом «СЦКК»); двоє з них пройшли вглиб ділянки до місця приблизно за 350 м на північ від її південного краю, а потім повернулися. Спостерігачі знову бачили раніше зафіксовані 8 контейнерів, розташованих на південь від південного краю ділянки розведення, на її краю та в межах самої ділянки. Увечері 17 квітня в межах цієї ділянки розведення БПЛА СММ дальнього радіуса дії зафіксував 3 осіб на колишній позиції Збройних сил України, приблизно за 800 м на південний захід від шляхопроводу над залізничними коліями (у цьому місці 18 квітня БПЛА СММ дальнього радіуса дії зафіксував 2 осіб), а також 3 осіб на колишній позиції збройних формувань, орієнтовно за 1,5 км на північ від південно-східного кута ділянки, біля її східного краю», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Доба у зоні ООС: окупанти вісім разів зривали «тишу»

Крім того, 16 квітня за межами ділянки розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька), приблизно за 1,5 км на східно-південний схід від її північно-східного кута, БПЛА СММ малого радіуса дії вперше зафіксував 80 протитанкових мін, установлених у полі орієнтовно за 150 м на південь від житлового району, а також 3 протитанкові міни в полі приблизно за 1 км далі на південь.

Орієнтовно за 800 м на східно-північний схід та за 2,5 км на північ від північно-східного кута ділянки зазначений БПЛА вкотре зафіксував 30 і 40 протитанкових мін, установлених у полях, відповідно. За оцінкою спостерігачів, усі ці міни належать збройним формуванням РФ.

Як зазначається в звіті, активність та пересування бойовиків спостерігались 17 та 18 квітня на колишніх позиціях ЗСУ та бойовиків в ділянці розведення військ.

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня радники лідерів країн «нормандської четвірки» закликали представників ТКГ працювати над механізмом координації з реагування на порушення режиму припинення вогню. 20 квітня підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи вдалося, за даними української делегації в ТКГ суттєво просунутися у питаннях щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року. Українська сторона висловила сподівання, що на наступному засіданні ТКГ на рівні глав делегацій, яке очікується 28 квітня, документ, що встановлює додаткові заходи щодо дотримання режиму припинення вогню, буде представлений у повністю узгодженому варіанті.

Разом з тим раніше, 15 березня, безпілотник місії ОБСЄ зафіксував на полігоні поблизу населеного пункту Круглик два танки за межами виділених місць зберігання озброєння.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала завантажені вагони на окупованому кордоні України з РФ

Українською стороною СЦКК було зафіксовано факти дообладнання російськими найманцями оборонних позицій в напрямку лінії розмежування. Також зазначається, що станом на 14 березня, зафіксовано облаштування найманцями ОРЛО нових мінних загороджень поблизу населеного пункту Троїцьке. А поблизу Широкиного окупанти продовжували дообладнання старих та обладнання нових оборонних позицій в бік позицій ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-