"ПриватБанк" готуються виставити на продаж - НБУ

"ПриватБанк" готуються виставити на продаж - НБУ

Фото: УНІАН

В НБУ сподіваються залучити міжнародних інвесторів зі США та ЄС.

Національний банк України готується незабаром виставити на продаж найбільший банківський актив країни - "ПриватБанк".

Про це голова НБУ Кирило Шевченко повідомив в інтерв'ю для GlobalCapital.

Він переконаний у тому, що приватизація "ПриватБанку", якому належать 20% українського банківського ринку, зацікавить "найпрестижніших міжнародних інвесторів, зокрема зі США та ЄС".

"Наш банківський сектор має значний потенціал для міжнародних інвесторів. Ми сподіваємося, що найближчим часом міжнародні банківські групи придбають частки в українських державних банках, - розповів Шевченко. - За нашим планом, незабаром на продаж буде виставлено найбільший банківський актив України - "ПриватБанк".

Очільник НБУ також висловив надію на те, що усі судові процеси щодо "ПриватБанку", яких нині близько сотні, будуть завершені вже до кінця 2021 року, додавши, однак, що це "виключно складне питання".

"Фактично, це наша ціль. Сподіваємося, що судові справи будуть завершені, і ми зможемо зосередитися виключно на відновленні активів", - зауважив він. 

Шевченко запевнив у тому, що НБУ продовжує підтримувати стратегію "ПриватБанку".

"Наша мета - зберегти банк у державній власності, щоби зекономити гроші українських платників податків та забезпечити стабільність фінансового сектора України", - висловився голова Нацбанку.

Нагадаємо, що рішення про націоналізацію банку державою було ухвалено 18 грудня 2016 року. Причина - нестача в капіталі "ПриватБанку", яку виявили за результатами стрес-тестування. Колишній співвласник "ПриватБанку" Ігор Коломойський подав позов до суду та пояснив це тим, що питання націоналізації фінансової установи для нього є принциповим. 

У 2017 році Генеральна прокуратура України відкрила кримінальні справи через можливе доведення тоді ще комерційного "ПриватБанку" до банкрутства. 

Нещодавно очільниця Офісу Генпрокурора Ірина Венедіктова запевнила, що справа про виведення активів з "ПриватБанку" просувається і буде розслідуватися й надалі.

Новини України: Венедіктова заявила, що підписала 3 підозри у справі "ПриватБанку"

Новини України: Венедіктова заявила, що підписала 3 підозри у справі "ПриватБанку"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація