ХОМЧАК vs ДОБРОБАТИ.

Я більш ніж впевнений, що після даного посту набіжить ціла купа народу, яка буде мене таврувати «ворогом народу», «агентом кремля», і тд тп. Проте я довго мовчав, оскільки є неписані правила. Я чудово усвідомлюю ситуацію на кордонах України, але пробачте, тут вже я себе стримувати не буду.

Так зване «звернення» Головнокомандувача ЗСУ / Armed Forces of Ukraine стало останньою краплею.

«Звертаю увагу, що не варто зміщувати акценти створенням невизначених законом воєнізованих формувань. Адже подібна не скоординована діяльність може бути спекулятивно використана російською пропагандистською машиною для інформаційного підтвердження їхніх маніпулятивних та брехливих тверджень щодо ситуації в Україні», — кінець цитати.

Якщо панове офіцери не в курсі, то діяльність добробатів є вже давно визначеною в законодавстві України, більш того, деякі з них мають і свої вишкільні табори для створення резервів.

Другий аспект, який тут наведений є апріорі смішним та некоректним, оскільки для українського суспільства ДОБРОБАТИ — це захистники Вітчизни, які не заради грошей, слави чи кар'єри пішли воювати. Їх метою було, є і буде захист своїх сімей, родин, держави.

Для пропагандиської руснявої машини будь яка людина, яка стоїть на захисті України є апріорі ціллю пропагандистів, а брехню і фейки вони здатні зпродукувати з нічого. Доведено з 2013 року.

А формування добробатів для діючого керівництва ЗСУ зараз — це колосальний подразник та реальна небезпека для їх кар'єр та посад.

Я поясню чому.

Добробати створювались як вимушена міра, оскільки тодішня система ЗСУ була знищена. А після того, як був запущений і доведений процес поглинання добробатів підрозділами ЗСУ, формально вони перестали існувати.

Але теперішнє керівництво нашої армії має вкрай низьку довіру у волонтерів, ветеранів та суспільства загалом. І можлива нова хвиля створення добробатів покаже всю нікчемність та бездарність теперішніх керівників ЗСУ, які не змогли ні втримати людей в своїх лавах, та і зробили все, щоб вони не співпрацювали з ними.

Це провал не тільки інформаційної політики, це загалом колосальний і стратегічний провал в системі реформування ЗСУ!

Ціла плеяда офіцерів найвищого ґатунку, які довели свій професіоналізм та героїзм у війні за Незалежність України звільнились з лав ЗСУ, чи їх просто звільнили. Вони стали не потрібні вищому командуванню, оскільки мають свою думку, є більш компетентними, мають просто моральні принципи. Проте, такі офіцери — загроза, оскільки на їх фоні вони виглядають як бездарність, яка не тільки погрязла в корупції, а ще банально не вміє спілкуватись з підлеглими. Хамство, принцип «я — начальник, а всі інші — дурні», стали фірмовим брендом його спілкування нашого головнокомандувача.

З приходом нового очільника ЗСУ я можу перечислити більш ніж два десятки реально крутих і професійних людей які покинули ЗСУ, і це офіцери від підполковника до генерала ...

Вже можна сказати, що цілі багаторічні напрямки клопіткої праці просто знищені, для прикладу в сферах: військової психологічної підтримки, управління персоналом, документообігу, управління військами, можна перелічувати і далі, проте я думаю офіцери, які прочитають цей пост самі доповнять.

Я не відкрию секрет, якщо скажу, що знаменитому сталевому генералу, символу оборони Крамоторського аеропорту, Народному Герою України Сергія Кривонос — не знайшлось місці в сучасній українській армії, і він нещодавно отримав статус звільненого з лав ЗСУ!

А тепер просто уявіть, що з початком бойових дій, такі досвідчені офіцери та генерали, які мають повагу у суспільстві та авторитет в волонтерському та ветеранському рухах сформують чи очолять добробати?

Просто уявіть рівень мотивації, військової взаємоповаги та взаємодопомоги, і це будуть підрозділи з досвідчених і загартованих воїнів.

І на їх фоні Головнокомандуючий, який тримається не за професіоналів офіцерів, а за корешків-корупціонерів, яким він призначає виплати, кришує та свято оберігає. Головнокомандуючий, який намагається залякати волонтерів судами, та своїми придворними посіпаками...

Вся його система самореклами та самопіару, яку він показує Банковій просто рухне в ту ж саму мить, і він стене просто непотрібний.

Добробати — це пряма загроза кар'єри та стабільності для теперішнього керівництва ЗСУ, тому він буде проти неї боротись всіма силами.

Можливо тоді треба не боротись з ще не новоствореними добробатами, а час зайнятись реальними реформами в армії та чистці її від непрофесійного непотребу, який осів в керівництві ЗСУ?

Маю честь.