Кравчук назвав країну, до якої можуть “переїхати” переговори ТКГ щодо Донбасу

Фото Getty Images

Переговори Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо Донбасу після завершення карантину можуть переїхати з Мінська в Польщу.

Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, пише “Україна 24”.

“Я думаю, якщо взяти колишній соціалістичний табір, то я б назвав Польщу. Тут не буде питань, ми з Польщею не завжди були друзями, але були і часи дружби. Було і багато проблем, і на кордоні, і не тільки. Тому ніхто не скаже, що Польща вірний друг України. Це було б нормально”, – зазначив Кравчук.

Глава української делегації допустив варіант, що переговори будуть проходити в країні, які раніше не належала до соцтабору.

“Таких країн дуже багато. Це повинна бути нейтральна країна, демократична, в жодному разі не Білорусь, тому що вона вустами Лукашенка каже, я б сказав, непристойні речі щодо України. Вона під каблуком Росії, вона недемократична країна, яка душить мітингувальників . У такій країні мати майданчик для переговорів – про це навіть незручно говорити. Думаю, Росія буде проти, їй потрібно, щоб на переговорах були представники ОРДЛО, а їх вивозити за межі нашої території буде непросто. Але іншого шляху немає, ми ніколи не погодимося на Мінськ. Якщо Мінськ – я наступного дня заяву напишу про звільнення з посади”, – підкреслив він.

Раніше голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Україна більше не проводитиме переговори щодо Донбасу в Мінську, оскільки Білорусь перебуває у сфері впливу Російської Федерації.

Крім того, Кравчук терміново звернувся до спецпредставниці ОБСЄ.

Нагадаємо, за останні два дні на Донбасі загинули четверо українських захисників.

і