Чому Вона мовчить?

Ігор Артюшенко

А ви помітили мовчання Юлії Тимошенко щодо санкцій на Медведчука-Козака? Де ж публічна позиція? Де хоч якась реакція?

У 2020 році на телеканалах Медведчука Тимошенко виступала чи не кожного тижня. Для неї створювали “теплі ванни” – вона розповідала усе, що заманеться і без будь-яких опонентів в студії. Говорила тільки з ведучими, які ставили їй максимально лояльні питання. Тимошенко представляли, як “керівника приватних енергетичних компаній в 90-х”, забуваючи про співпрацю з Лазаренком, як “реабілітовану Європейським судом з прав людини”, хоча такого рішення ніколи не було.

Одночасно з тим змінилася й риторика Тимошенко, яка геть забула державу-агресора Росію, Революцію Гідності та навіть про те, що її портрет висів під час буремних подій на ялинці Майдану Незалежності, але почала згадувати ідеологеми сучасної російської пропаганди, які часто межують з божевіллям.

Окрім цього, Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко тримають гроші у банку зятя Тимошенко. Тобто співпраця носить не тільки медійний характер, але й економічний.

Сьогодні Юлія Володимирівна опинилася в ступорі, бо, з одного боку, вона ризикує також потрапити під санкції, а з іншого, може втратити впливового партнера, з яки має стосунки не один десяток років.

От тому, поки проукраїнські сили підтримують введення санкцій щодо Медведчука і Ко, а проросійські сили розповсюджують маячню про якісь там утиски, сама Тимошенко мовчить, як риба.

Бо є чому і для чого їй мовчати.

 

Фото © Facebook Mykhailo Tkach

Автор