28.02.21

На захист Стерненка націоналісти чи радикали участі не беруть, лише професійні громадські активісти з числа агентури

Видання «Страна.ua» з притаманними цьому ресурсу точністю, об’єктивністю та професіоналізмом пише, що на захист «активіста» Стерненка, засудженого до 7 років позбавлення волі, виступили націоналісти. Звісно ж це не так – жодна організація національного чи, не приведи господи, радикального спрямування на захист Стерненка не виступала. Промовчали навіть колишні сослуживці Стерненка в «Правому Секторі» Дмитро Ярош та Ілля Кива.

Річ у тім, що всі організації радикального спрямування працюють під покровительством Департаменту захисту національної державності СБУ. Стерненко також був негласним позаштатним співробітником ДЗНД СБУ, але наприкінці 2017 року перейшов до ГУ «К», де його взяв на зв’язок особисто генерал-лейтенант Василь Пісний. Конфлікт між Стерненком і ДЗНД СБУ виник через спробу Стерненка отримати по підроблених документах посвідчення учасника бойових дій (звісно ж, ні в яких бойових діях Стерненко участі не брав і брати не міг, оскільки замість того, щоби поїхати разом з «Правим Сектором» у АТО, торгував у Одесі наркотиками в інтересах свого куратора з відділу захисту національної державності УСБУ в Одеській області). Але головне, що після того, як Пісний звільнився з СБУ, співмешканка Стерненка, така собі Наталія Усатенко, яка є прес-секретарем скандальновідомої громадянки США Уляни Супрун, відвела агента СБУ в резидентуру ЦРУ в посольстві США.

Разом зі Стерненком свої послуги в роботі проти України посольству США тоді запропонували ще два соратники Стерненка та його екс-колеги по роботі в ДЗНД СБУ – керівник штабу партії «Національний корпус» Назарій Кравченко й керівник київського осередку «Національного корпусу» Сергій Філімонов (до речі – улюбленці колишнього заступника голови СБУ Віктора Іонасовича Кононенка, який зараз на гроші Сивочолого Гетьмана організовує мітинги на захист Стерненка). Це не могло залишитись безкарним з боку тих активістів, які зберегли вірність СБУ – Кравченко та Філімонов були впіймані екс-колегами по «Національному корпусу» і побиті. Така ж доля очікувала й на Стерненка, але втрутилось посольство США і в СБУ залишили Стерненка в спокої.


Тому, насправді, у мітингах на захист Стерненка націоналісти чи радикали участі не беруть. Основний контингент «протестантів» – це професійні громадські активісти з числа американської та британської агентури, завсідники масових заходів, найняті штабом Порошенка, та колишні добровільні помічники СБУ, агентурні справи яких винесли генерал-лейтенант Кононенко й генерал-майор Доценко, коли їх виганяли з Контори.

Володимир Бойко

Читайте також:  Кураторы в погонах запретили? «Нацкорпус», «С14», «Свобода» не пришли на акцию в поддержку Стерненко

Читайте також