Олена Зеленська залишається власницею елітної квартири в Ялті і сплачує комірне, – Аксьонов

 

Підконтрольний Кремлю так званий “глава Криму” Сергій Аксьонов заявив, що дружина президента України Володимира Зеленського Олена залишається власницею квартири в Криму та регулярно сплачує комунальні платежі.

Про це він сказав в ефірі телеканалу “Росія 24”, передає 26 лютого Lenta.ru з посиланням на російську урядову інформагенцію “РИА Новости”.

“Можу сказати, що дружина пана Зеленського досі є власником майна на території республіки Крим, заборгованості по комунальних платежах немає, значить окупантам в лапках він все платить активно, спокійно. Нічого не бентежить. Ну, тримає [нерухомість] на той випадок, якщо доведеться просити політичного притулку у нас”, – сказав Аксьонов.

На запитання про те, чи мають Зеленський і його дружина перевагу для отримання громадянства Росії “як власники нерухомості в Криму”, Аксьонов відповів, що навряд. “Тільки якщо звернеться до Володимира Володимировича”.

Як відомо, дружина шоумена Володимира Зеленського Олена у квітні 2013 року купила квартиру в селищі Лівадія (Велика Ялта), в елітному житловому комплексі “Імператор” підприємця Олександра Буряка. За даними ЗМІ, це житло дісталося Зеленським зі знижкою – приблизно в половину ринкової вартості. За нерухомість Зеленська заплатила 163,9 тисячі доларів; вартість одного квадратного метра становила 1,3 тис. доларів.
Ця квартира площею 129,8 кв. м вартістю 1 млн 310 тис. грн. і паркувальне місце за 74 тис. грн відображені в декларації Зеленського за 2019 рік.

26 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про підготовку міжнародного саміту в рамках “Кримської платформи”, спрямованої на повернення окупованого Росією Кримського півострова під українську юрисдикцію. Глава держави утворив оргкомітет такого саміту.

Читайте також:
Зеленський задекларував майже ₴5 мільйонів від “Кварталу 95”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна