Це вирок неіснуючим «інвестиційним няням»

Ігор Артюшенко

Це вирок тим розрекламованим і неіснуючим “інвестиційним няням” та всій економічній політиці Зеленського.

З його приходом системна робота підмінилася гучними назвами, яскравими роликами, трешем та гламуром. Прості рішення і відсутність часу думати стратегічно – основні принципи влади.

Але цифри невблаганні – інвестиції зменшуються, а відповідно, зменшується і ВВП, і кількість працевлаштованих.
І зараз прихильники Зеленського почнуть коментувати, що в усьому винна епідемія. Але подивіться на графік – у 2015-2016 роках на Донбасі точилися криваві бої, а ситуація у будь-який момент могла кардинально змінитися настільки, що інвестор міг втратити своє майно навіть у Києві.

А соцопитування минулого місяця серед інвесторів демонструє, що найбільшою загрозою для власних грошей бізнесмени вважають судову систему, корупцію, захоплення влади олігархами та дії правоохоронців.

Не ковід і не війна причини відтоку капіталів, а сама недолуга державна політика. Вірніше, саме її керівництво. Висновки дуже невтішні. Ми знаходимося тільки на початку бюджетного року, який спланований з великим дефіцитом. Але замість залучення інвестицій чи реалізації програм зі стимулювання підприємницької діяльності ми бачимо збільшення видатків на утримання неефективних правоохоронних органів та на Офіс президента.
Ніби прокурори, слідчі, судді та чиновники Банкової на чолі з Зеленським можуть хоч якось заробити хоч одну чесну гривню для держави.

Автор