Хто підставив Зе?

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Ой як негарно вийшло! Невже ролик “Зеленський і діти” на Новий рік в інтернет виклали політтехнологи Банкової? 🙂

Дивіться самі.

Вже кілька днів ЗМІ намагаються перебити відпустку буковельського лижника новинами, мовляв, Петро Порошенко відпочиває десь в Еквадорі на приватній яхті. Уявіть на мить, що ви показуєте фото наркоманських притонів на околиці Кривого Рогу і підписуєте їх “Тепер ми знаємо, де проводить вільний час президент Зеленський”.

Вам смішно? А от відомі ЗМІ виставляли такі новини, з посиланням на анонімний (!) телеграм-канал, на якому виклали фото яхт, але ніде не виклали фото власне Петра Порошенка на яхті. Слабо?

Політтехнологічні партачі з Офісу президента навіть не потурбувалися, аби перевірити, фото якої власне яхти вони викладають? Бо яхта “Archimedes” на тому фото справді коштує захмарні $100 мільйонів. Але в оренду вона НЕ ЗДАЄТЬСЯ. Це приватна яхта мільярдера Джеймса Саймонса (статки – $23,5 мільярдів), власника компанії “Renaissance Technologies”. Серед іншого Саймонс відомий своїм непублічним способом життя, очевидно, ця яхта – його персональна зона комфорту.

Облом згаданого анонімного ТГ-каналу був такий, що там терміново виклали фото Петра Порошенка з родичами в якомусь магазині за кордоном, мовляв, от він доказ того, що Петро Порошенко був в Еквадорі. У мене одне питання – а чому лише в Еквадорі? Чому не в Каракасі або у Тегусігальпі? Там що, магазинів нема? Чи кримінал полягає в тому, що Порошенко відпочиває НЕ на курорті Коломойського, височайшею волею звільненому від карантинних обмежень?

До чого тут новорічний ролик “Зеленський і діти”? А до того, що джерелом всіх цих дивовижних новин став анонімний телеграм-канал “Карточный офис”.

Це унікальний канал! Лише вдумайтеся, це канал, на який посилаються відомі ЗМІ як на реальне джерело новини! Якщо завтра ці ЗМІ пошлються на напис на паркані, я не здивуюся, я знаю, за порадами якої установи ЗМІ йдуть на такі кричущі іміджеві збитки.

А ще цей канал за період від 29 грудня по 12 січня наростив кількість підписників від 8200 до 40300. Якщо маєте знайомих фахівців з реклами на телеграмі, спитайте їх, як взагалі реально зробити таке? Всі, з ким говорив я, відповіли стандартно: “Накрутка ботами”. Є такий спосіб наростити “відвідуваність”, аби надати собі більшої значущості.

Але прикол у тому, що саме цей канал зараз видає цікаві деталі відпочинку судді Тупицького (позбутися якого – блакитна мрія ОПУ), цей канал публікує казочки про родину Порошенка (до якого ОПУ повністю байдужий – він це по 3-4 рази на день повторює), і цей же канал першим оприлюднив новорічний ролик “Зеленський і діти”.

Очевидно, ролик “Зеленський і діти” за кілька годин до Нового року в мережу злили самі ж політтехнологи ОПУ, аби популяризувати свій зливний бачок. Чим (як довелося почути) вони до нестями розізлили президента Зеленського – той навіть наказав дізнатися, хто це зробив?

Я радив би Володимиру Олександровичу просто озирнутися. Дивне поруч. Його ролики, схоже, в мережу зливають ті самі люди, які додумалися попіарити відпочинок Зеленського в Буковелі прямо на початку локдауну, з усіма його обмеженнями. Таку неоковирність не сплутати ні з чим.

І ще. Хотів би порадити Володимиру Омано-Буковельському. Якщо на якомусь анонімному телеграм-каналі раптом викладуть його хоум-порно, не треба шукати винуватців серед опозиції.

Автор