Космос і Всесвіт - дізнайтеся все!

Новини, аналітика, статті, фото та відео

Американські військові розкажуть все, що вони знають про НЛО

Американські військові розкажуть все, що вони знають про НЛО

У 2021 році американським військовим доведеться зібрати воєдино всі свої знання про непізнані літаючі об'єкти та надати їх у вигляді публічного звіту. Як не дивно, таке розпорядження є частиною бюджетного плану щодо пом'якшення наслідків епідемії коронавірусу.

В самому кінці 2020 року президент США Дональд Трамп підписав об'ємний документ, який з легкої руки журналістів отримав назву «Акт про коронавірусну допомогу» (COVID-19 relief legislation). У ньому описується пакет заходів з відновлення економіки та підтримки населення у 2021 році, призначеної для пом'якшення наслідків епідемії COVID-19. Однак, на майже 5600 сторінках вмістилися не тільки вказівки виплатити допомогу постраждалим та закупити більше вакцин. По суті, цей акт є додатковим бюджетним планом на 2021 рік і в нього були включені вельми цікаві приписи для різних відомств.

Зокрема, розділ присвячений розвідці містить об'ємну програму дій для військових та відокремлених від Міністерства оборони спецслужб. Безпосередньо в самому документі згадок про НЛО немає, проте сайт Military.com пише, що найцікавіше приховано в роз'ясненнях, які дав Сенат США. Ця окрема публікація, серед іншого, детально вказує, які саме відомості повинні надати політикам та американцям військові.

Якщо коротко, то спеціальна робоча група при Штабі морської розвідки повинна протягом 180 днів підготувати звіт, що містить всі відомі відомості про непізнані повітряні феномени. Цим терміном в останні роки називають все, що знаходиться у повітрі та не було чітко ідентифіковано. Іншими словами - НЛО будь-якої природи. Зрозуміло, мова не стільки про інопланетян, скільки про літальні апарати, які можуть бути невідомими зразками техніки потенційного противника або рідкісними атмосферними явищами.

Словом, Пентагону доведеться об'єднати дані про НЛО всіх своїх розвідувальних підрозділів. Причому відзвітувати повинні не тільки підпорядковані Міністерству оборони служби, а й Центральне розвідувальне управління та всі інші агентства, які займаються збором даних. Доповідь буде публічною, але в ній можуть міститися засекречені розділи, так що простір для фантазії уфологів все одно залишиться. Представники Пентагону поки ніяк не прокоментували цю новину.


Останні публікації

Підпишись на новинки