Один з кращих пейзажів Черчилля вперше виставлять на аукціон у Лондоні

Вінстон Черчилль «Сцена в Марракеші», 1935 / Фото: christies.com

Аукціон Christie’s виставить у Лондоні картину знаменитого британського політика Вінстона Черчилля. Полотно «Сцена в Марракеші» оцінюється приблизно в £ 500,000. Колекціонери зможуть поборотися за нього на вечірніх торгах, які пройдуть 1 березня 2021 року.

Британський екс-прем’єр-міністр написав картину у 1935 році під враженням від краси Марокко. Відвідати африканську країну його спонукав репетитор з живопису. «Сцена в Марракеші» вважається одним з кращих пейзажів Черчилля, де автор зміг передати інтенсивність кольорів теплого піску пустелі, що гармонійно контрастує з блакитним струмком на передньому плані.


Картина стала подарунком Черчилля британському фельдмаршалу часів Другої світової війни Бернарду Лоу Монтгомері. Полотно залишалося в сім’ї військового, з тих пір ні разу не виставлялося на торги.

«Досвідчений художник, а також відомий політичний діяч, ця робота входить в число кращих картин, написаних Черчиллем в 1930-х роках», – йдеться в заяві Ніка Орчарда, керівника департаменту сучасного британського мистецтва Christie’s. «Цей подарунок символізує глибоку повагу і дружбу, яку прем’єр-міністр відчував до свого генерала».

Читайте: Натюрморт Вінстона Черчилля з його улюбленим віскі продали на аукціоні за $1,3 млн