В Новому Орлеані вандали зіпсували два графіті Бенксі

Фото: nypost.com

Два графіті, створені знаменитим британським вуличним художником Бенксі, постраждали від дій вандалів в США.

У пластикових бар’єрах, що захищають два твори мистецтва знаменитого художника були вирізані прямокутні отвори і нанесені позначки червоною фарбою. «Дівчинка з парасолькою» і «Сірий привид», обидві картини були написані в 2008 році в Новому Орлеані, коли художник таємно відвідав місто.

Малюнок «Дівчинка з парасолькою» був створений як символ того, що система дамби не змогла захистити місто під час урагану «Катріна» в 2005 році. Картина вже одного разу зазнавала вандалізму, коли викрадач творів мистецтва спробував вирізати її з стіни. Через це її охороняли волонтери, поставивши захисну панель з фанери.

Фото: nypost.com

Інша робота Бенксі, широко відома як «Сірий привид», була замальованою також червоною фарбою приблизно в той же час, що і «Дівчинка з парасолькою». Написи, нанесені на обидві картини, включають термін «Команда Robbo». Жителі вважають, що це може бути відсиланням до покійного художника-графіка Кінга Роббі, який, як вважають, був суперником Бенксі. Повідомляється, що конфлікт між художниками почався в 2009 році.

На даний момент особи вандалів та причину їх дій розкрити не вдалося.