«Цей трубопровід не відбудеться»: США погрожують учасникам «Північного потоку 2» санкціями

«Цей трубопровід не відбудеться»: США погрожують учасникам «Північного потоку 2» санкціями

США не хочуть вводити санкції проти європейських компаній, але мусять

«Цей трубопровід не відбудеться»: США погрожують учасникам «Північного потоку 2» санкціями
фото DR

Уряд США зв'язується з європейськими компаніями-учасниками будівництва газопроводу «Північний потік-2» і попереджає їх про загрозу санкцій, заявив неназваний представник американського уряду. Його слова з посиланням на німецьке агентство DPA наводять «Прайм» та «Коммерсант».

«Цей трубопровід не відбудеться... США не хочуть вводити санкції проти європейських компаній. Ми робимо ці дзвінки, щоб попередити їх і дати їм час вийти», – сказав співрозмовник DPA.

Він не уточнив, яким саме компаніям телефонує американський уряд.

На думку чиновника, «Північний потік 2» є «геополітичним проектом, який Росія буде використовувати для шантажу європейських країн».

В рамках проекту «Північний потік 2» планується будівництво двох ниток газопроводу загальною протяжністю майже 2500 км і продуктивністю 55 млрд кубометрів на рік. Трубопровід проходить по території Німеччини, Данії, Росії, Фінляндії та Швеції. Всі п'ять країн дали дозволу на будівництво.

Держдеп США 20 жовтня оголосив про розширення санкцій проти газопроводу «Північний потік 2», оператор будівництва «Північного потоку 2» Nord Stream 2 AG нарахував понад 120 компаній, що потрапляють під них.

Компаніям забороняється надавати послуги, товари або фінансування для «модернізації або встановлення устаткування» на суднах, які будуть працювати на проект.

Напередодні конгресмен США Крістофер Сміт знову закликав Німеччину переглянути свою підтримку газопроводу на тлі отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Палата представників США також прийняла резолюцію, спрямовану на посилення санкцій щодо Росії.

Нагадаємо, німецький бізнес попросив США не застосовувати нові санкції проти «Північного потоку 2».

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло