Львівський Спрут, російська контрабанда та Садовий

Позавчора Служба Безпеки України блокувала протиправні механізм поставки на регіональний філіал “Львівська залізниця” АТ “Укрзалізниця” неякісних запчастин виробництва РФ, які ввозилися через тимчасово окуповані території.

Оперативники спецслужби встановили, що схема діяла протягом 2019-2020 років. Її організатори – комерсанти, за сприяння посадових осіб регіональної філії. Зловмисник налагодили поставки б/у запчастин російського виробництва локомотивів, серед яких були непридатні для використання. Неякісну продукцію ввозили контрабандою з РФ через тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

За висновком експертів, своїми діями фігуранти не тільки завдали значної економічної шкоди АТ “Укрзалізниця”, а й створювали реальні передумови до виникнення надзвичайних подій на об’єктах критичної інфраструктури залізничної галузі.

Через реалізації таких протиправних механізмів здійснювалося фінансування так званих “ДНР” і “ЛНР”. Крім того, незаконні схеми гальмують розвиток Вітчизняних машинобудівних підприємств, що виробляють або планують виготовлення даної продукції створюючи при цьому додаткові робочі місця.

Від поінформованих джерел нам стало відомо, що схему придумав і реалізував відомий львівський «рішала» і аферист Андрій Сарахманевіч.

Андрій Сарахманевіч – чоловік сестри нинішнього мера Львова – Андрія Садового. Всім відомо, що він ні кроку не робить без схвалення свого родича, який його кришує і сприяє сливу заведених на нього справ.

Найгучнішою, до цього дня, аферою жадібних родичів був продаж ЦУМу на площі Ринок в 2013 р році.

Тоді, універмаг погодився купить Олексій Курилишин – це чоловік Куми Андрія Садового. А оцінку майна проводив, власне, Андрій Сарахманевіч.

Зрештою, квадратний метр міська рада продала за смішною ціною – 439 доларів за квадрат.

За приміщення площею 1850 квадратних метрів місто отримало всього 812 150 доларів. А ринкова ціна універмагу – не менше 5.000.000 доларів.

Читайте також:  СБУ затримала бойовика з «групи Бєзлєра»,

З цього об’єкту, а також по іншим державним будівлям в центрі Львова, відчужених за тією ж схемою за участю тих самих осіб відкриті не десятки, а сотні кримінальних справ, які лежать на полиці, чекають свого часу … але по-факту, просто затягуються для закриття по закінчення строку давності.

 

У 2014 році проти шурина Садового – оцінювача Сарахманевіча прокуратура завела кримінальну провадження, але в 2017-м Галицький райсуд Львова справу закрив без пояснення причин. За день до цього журналісти сфотографували самого Андрія Садового який по-дружньому і з посмішкою  пив каву з … суддею, що закрив провадження на наступний день.

Який дивний збіг …

Через схеми Садового з приватизації за заниженою вартістю бюджет Львова недоотримав в межах 2-4 мільярдів гривень.

І ось тепер – нова велика афера непотоплюваного сміттєвого царька. Скільки мільярдів спливло навколо бюджету в цей раз? Наскільки цинічним махінатором потрібно бути, щоб торгувати з країною, яка напала на країну, ще й за допомогою терористів з «ДНР»/«ЛНР»?!

Садовий та російський бізнесмен Чуркин
Садовий та російський бізнесмен Чуркин

За логікою подій, Садовому тепер, для відволікання уваги потрібно або знову самому стріляти з гранатомета по вікнах однієї зі своїх квартир або сподіватися, що станеться щось гучне і погане, що відверне львів’ян від персони мафіозо з милою посмішкою, колючими очима і волохатим руками …