RU
 

В Європі зафіксували перший випадок хантавірусу

Корреспондент.net,  12 листопада 2020, 16:30
0
2051
В Європі зафіксували перший випадок хантавірусу
У Європі виявили перший випадок хантавірусу

Жінка заразилася вірусом від домашнього щура, завезеного з-за кордону. Пацієнтку госпіталізували з нирковою недостатністю.

 
У Німеччині молода пацієнтка заразилася хантавірусом від свого домашнього щура. Про це повідомляє прес-служба клініки Шаріте в четвер, 12 листопада.
 
"Своє початкове походження вірус бере в Азії і, можливо, був завезений в Європу дикими щурами на суднах. Однак раніше він не спостерігався в Німеччині", - заявив професор Йорг Гофманн.
 
Як припустили вчені, домашній щур, у якого був виявлений вірус, був завезений з-за кордону. Пацієнтка була госпіталізована у відділення інтенсивної терапії після того, як у неї розвинулася гостра ниркова недостатність.
 
Незабаром серологічне тестування підтвердило передбачуваний діагноз - хантавірусна інфекція. При цьому цей різновид хантавірусу залишався невідомим. Завдяки особливій техніці молекулярної діагностики дослідники підтвердили інфікування пацієнтки і її щура вірусом Сеул.
 
"Той факт, що патоген знайшли у домашнього щура, значить, що вірус може експортуватися через торгівлю цими тваринами практично по всьому світу", - підкреслили дослідники і закликали власників щурів до обережності.
 
За даними ВООЗ, вірус Сеул є одним із видів хантавірусів, який передається від щурів людині. При важкій формі хвороби у пацієнтів можуть розвиватися кровотечі і нирковий синдром. Інфекція може також протікати безсимптомно. При цьому вірус Сеул не передається від людини людині, а ефективного лікування інфекції наразі немає.
 
Нагадаємо, що раніше вчені виявили випадки взаємного зараження COVID-19 норок і людини. У Нідерландах до кінця червня були інфіковані 66 із 97 співробітників норкових ферм, де проводилися дослідження.
 
Також повідомлялося, що вчені знайшли новий вид коронавірусу в Європі. Новий мутований коронавірус отримав назву 20A.EU1 і швидко поширюється по території Європи.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: вирусыЕвропаЕСВирусЕвросоюззаболеваниеболезньинфекция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі