Ніяких компромісів!

Джон Сміт

Знаєте, дуже часто у себе в коментах маю дискусії з людьми, які не згодні з якоюсь думкою. І от показова історія по Мінським угодам, санкціям і Іловайську. Коли я кажу, що це перемога України, бо ми зуміли використати напад РФ і почати підривати нашого ворога не тактично, а в історичному масштабі, в коменти завжди приходить якийсь незгодний з цією думкою і приводить аргумент, що в Мінських домовленостях є невигідні пункти, які ми теж маємо виконувати.

Це настільки показовий комент, що в ньому просто вся наївність українців.

Договір з будь-ким не може існувати, якщо немає механізму вирішення спорів. От ви домовились з замовником на поставку послуг і оплату після поставки. Виконали. А він вам бабки не віддає. Куди скаржитись? Якщо є суд, то це ще більш-менш, а якщо тільки Спортлото?

Українці чомусь вважають, що якщо ми щось пообіцяли своєму ворогу, то зобов’язані виконувати. От просто, бо ми чесні. Якийсь Білецький на шустері цитує пункти в обличчя Порошенку і доводить, що Порошенко зрадник, бо ось таке підписав. І всі хлопають. Та ні, треба читати договір і дивитися, що буде, якщо ми ворога пошлемо.

Насправді в Мінських угодах важливіша прихована частина – механізм вирішення спорів. Порошенко, на відміну від цих остолопів, має профільну освіту. Коли він сидів у Мінську та вів переговори з Путіним, він прямо в ту ж хвилину вів переговори з Заходом. І з Заходом він сформував механізм вирішення спорів. Санкції. У формулюванні санкцій прямо вказано: накладені на РФ за відсутність прогресу в Мінську. Тут дві важливі частини:

1) власне причина, за що накладені санкції,
2) перелік сторін, на які накладаються обмеження за невиконання домовленостей.

При чому є ще й третій дуже важливий момент: обмеження на порушника накладуть не колись, а наклали просто в момент підписання.

На жаль, в Україні лише найздогадливіші зрозуміли: Україна тут взагалі не має виконувати нічого. Інші кинулися читати пункти з нашими зобов’язаннями. Та правда в тому, що Порошенко міг обіцяти хоч зірку з Альфа Центавра Путіну, але за невиконання пункту про доставку зірки Путін може скаржитися лише в Спортлото.

Протилежна ситуація у Путіна. Якщо він не забереться з України, Рашка буде опущена до рівня папуасів з пір’ям в сраці. Цей процес прямо зараз відбувається неупинно кожен день. Наприклад, вже зараз пересічні росіяни стали найбіднішими в Європі з реальними середніми доходами на рівні 15-25 тис рублів. Вони вже живуть гірше навіть за українців.

Відсутністю елементарних знань у вчорашніх рабів користуються покидьки із наших політиків, які розповідають, що ми маємо піти на болєзнєний компроміс з ворогом. Ні на який компроміс ми не зобов’язані йти. Ми маємо роздушити гідру, щоб в неї чвакнули очі назовні. І потім забрати все. А кому треба йти на компроміс, це лише хазяїну Вови Пінчуку з його трубами у Рашку і Коломойському з його справами в ФБР.

Автор