Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова ОАСК Вовк міг просити Авакова про допомогу – "Слідство.Інфо"

П'ятниця, 30 жовтня 2020, 01:20

Скандальний голова Окружного адміністративного суду Павло Вовк міг просити оточення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова допомогти зберегти йому посаду. 

Джерело: фільм "Нарадча кімната" авторства "Слідства.Інфо" 

Деталі: Журналісти прослухали аудіорозмови, записані у кабінеті Вовка. З них випливає, що голова суду систематично спілкувався із ексзаступником Авакова Сергієм Чеботарем. Останнього називають близьким до міністра внутрішніх справ. Окрім того, колишній заступник та його син були підозрюваними у справі "рюкзаків Авакова". 

"Слідство.Інфо" зазначає, що навесні 2019 року судді ОАСК мали проходити переатестації у Вищій кваліфікаційній комісії суддів. До обов’язків останньої входить рекомендувати суддів на звільнення через недоброчесність та непрофесійність. До складу ВККС входять, зокрема, делеговані представники Уповноваженої з прав людини Людмили Денісової. 

У прихованих "плівках Вовка" йдеться, що той запросив до себе Чеботаря, щоб вплинути на Денісову. Остання начебто мала делегувати "потрібних" людей до кваліфікаційної комісії. Зазначається, що Уповноважена не приховує свого знайомства із Аваковим та називає його "своїм другом". 

"Сергію Івановичу, на хвилинку. Знайшли ми механізм, як "вибити" другу людину, дав дівчаткам довідку, дав алгоритм, – казав Вовк. – Там скаргу, проект скарги, ми самі організуємо й подамо на днях їй, Денісовій. Так, усе. Тому беріть, давайте їй по шиї – і все", – йдеться в записах.

Журналісти порахували, що фігурант скандальних плівок щонайменше п’ять разів спілкувався із Чеботарем щодо зміни складу ВККС. Окрім того, він мав розмови із кандидатами, призначення яких хотів. 

"Ви ж хочете зайти туди не рядовим членом. Тому що воно вам на*уй і не треба. Отже, якщо ви хочете міцно туди зайти, то вам потрібно дрочити Сергія Івановича, щоб він, бл*дь, дрочив міністра, і щоб міністра розкачали на другу вакансію", – казав Вовк. На думку "Слідства.Інфо", мова може йти саме про Чеботаря та Авакова. 

На плівках також голова Окружного адмінсуду згадував, що особисто їздив в гості до міністра внутрішніх справ. 

"Аваков на наступний день їде знову в Америку. Ну от я у нього вчора був, бл*дь, ми спілкувалися", – розповідав він колегам.

Водночас Чеботар відповів журналістам, що "далекий від цих питань". Міністр внутрішніх справ відмовився коментувати можливі зв’язки із Вовком. 

Що передувало: 22 жовтня Вищий антикорупційний суд не зміг обрати запобіжні заходи суддям Окружного адміністративного суду, оскільки ті не прийшли на засідання.

Читайте також: Рука руку миє: чому троє членів ВРП не можуть розглядати відсторонення судді Вовка з ОАСК?

"Ти сумнівався у нашій політичній проституції?" Як нові плівки Вовка показали суддівську імперію влади

"Шеф, давай что-то учудим": НАБУ опублікувало записи "розмов суддів Окружного суду"

Передісторія: 

  • НАБУ підозрює голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.
  • Крім Вовка, підозрюваними є деякі його колеги та голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк. На початку жовтня 2020 року суд відсторонив Холоднюка від посади, а пізніше той подав у відставку
  • 17 липня НАБУ презентувало 45-хвилинне відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть "владу захоплювати".   
  • Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Павло Вовк назвав сфальсифікованими, і додав, що у відставку не збирається.
  • Окружний адмінсуд Києва відомий такими скандальними рішеннями як: про відсторонення в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, про протиправність дій директора НАБУ Артема Ситника і нардепа Сергія Лещенка щодо розголошення інформації про Пола Манафорта, скасування рішення про націоналізацію "Приватбанку".
  • Правоохоронці також розслідували справу про втручання керівництва Окружного адмінсуду в ухвалення рішень, вплив на роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та організацію прийняття завідомо неправосудних рішень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування