21:03 26.10.2020

Резніков: Зеленський говорив, що дає рік, щоб спробувати завершити війну на Донбасі на базі Мінських угод, і цей термін спливає 9 грудня

2 хв читати
Резніков: Зеленський говорив, що дає рік, щоб спробувати завершити війну на Донбасі на базі Мінських угод, і цей термін спливає 9 грудня

Віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що термін в один рік для завершення війни на Донбасі, який озвучував президент України Володимир Зеленський, слід розуміти, як термін, відведений на те, щоб спробувати реалізувати той сценарій, який було прописано в Мінських угодах.

"Я трохи по-іншому трактую слова президента. Він (Зеленський - ІФ) сказав, що дає собі рік, щоб йти за сценарієм, який було написано в 2014 році, маються на увазі Мінські угоди. Так, як вони написані. Він, по суті, це сказав 9 грудня, як я це сприймаю, в Парижі (на зустрічі лідерів держав "нормандської четвірки" 9 грудня 2019 року - ІФ). Тому 9 грудня спливає цей рік, і президент буде приймати рішення", - сказав він в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24" в понеділок.

Резніков зазначив, що війна на Донбасі не буде завершена у 2020 році, тому що принаймні потрібно багато часу на виведення військ Російської Федерації з окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Як повідомлялося, у березні 2020 року в інтерв'ю британському The Guardian президент України Зеленський висловив сподівання, що може домовитися з президентом Росії Володимиром Путіним про припинення війни на Донбасі, але не виключає, що може вийти з переговорів, якщо в них не буде прогресу протягом року після грудневого саміту в "нормандському форматі".

"Час іде. Ми можемо витратити один рік на всю угоду. Потім вона має бути реалізована. Більший термін ми не можемо дозволити", - сказав він в інтерв'ю.

При цьому Зеленський зазначив, що є "два або три плани" про те, що робити після такого можливого виходу з переговорів, але не став їх розкривати.

Наприкінці серпня 2020 року в інтерв'ю телеканалу Euronews Зеленський зазначив, що сподівається на можливість завершити війну на Донбасі вже у 2020 році.

Глава держави наголосив, що поки що не існує іншого реального дієвого плану з мирного врегулювання ситуації на сході України, який підтримували б усі чотири сторони "нормандського переговорного формату". Тому він хоче і надалі рухатися цим шляхом до кінця війни на Донбасі.

"Якщо він (переговорний формат - ІФ) не працюватиме, тоді вже думатимемо про інший план", - зазначив президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення акцизів на тютюнові вироби буде ухвалено в другому читанні - профільний парламентський комітет

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА