Луганці до Гатного не доїхали за 500 грн

today 26.10.2020 query_builder 07:27 remove_red_eye 713 bookmarks Новини

Працівники правоохоронних органів затримали групу осіб, які звозили людей із Луганщини для участі у голосуванні за конкретного кандидата на Київщині. Нині затримали чотирьох осіб. Перебувають ініціатори підкупу в ізоляторі тимчасового тримання. Їм загрожує до семи років позбавлення волі, інформує «Українська правда» з посиланням на Відділ комунікації поліції Київської області.

За даними поліції, один із фігурантів справи звернувся до свого товариша із пропозицією підзаробити. Для цього потрібно було знайти якнайбільше людей, які погодились би поїхати на Київщину і проголосувати.

Після цього звернення чоловік взяв собі у помічники дружину та сина, які спільно і знайшли 28 осіб. Останні за 500 грн погодились "підтримати" кандидата у Гатному.

Організатори придбали квитки своїм "виборцям" на потяг до столиці та зустріли їх на мікроавтобусі. Повезли мешканців Луганщини у Гатне.

По дорозі їх зупинили силовики. Всіх учасників "каруселі" та водія автобуса доставили до відділу поліції.

"За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років", – йдеться у повідомленні.

87 запитів за 0,182