Москва має бути зруйнованою, а колаборанти – заарештовані: українці відзначили річницю створення УПА

14 Жовтня 2020

14 жовтня 2020 року в Києві активісти ВО “Свобода”, “Національного корпусу” та “Правого сектора”, а також Конгресу Українських націоналістів, ОУН та «Тризубу» імені Степана Бандери провели Марш УПА «Бій колаборантам!» та відсвяткували Покрову. Цьогорічні заходи приурочили до 78-річчя створення Української Повстанської Армії. З цієї нагоди близько 10 тисяч націоналістів провели центром Києва Марш слави УПА.

«Офіційне визнання цього свята на державному рівні – це те, чого ми досягнули щорічним відзначенням Покрови протягом 16 років. Сьогодні маємо поставити собі за мету дотиснути владу, щоб та почала захищати державні інтереси. Дійсно українська влада мала би добивати державу-агресора, і для цього у них є всі важелі, а не співпрацювати з нею через проросійські політичні сили. Для цього треба ухвалити державницькі законопроєкти «Свободи». Насамперед слід унеможливити прояви колабораціонізму та сепаратизму, які нині наявні в усіх сферах нашого життя. ЗМІ олігархів, представники державної влади, освітяни та інші часто виступають в інтересах ворога-загарбника, тож за таке необхідно   запровадити відповідальність. Це невідкладно слід закріпити законодавчо, ухваливши законопроєкт народної депутатки України від ВО «Свобода» Оксани Савчук», – заявив Голова Олег Тягнибок перед тисячами присутніми біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

 

 

На заході був присутній кандидат на посаду міського голови Львова, віцеспікер ВРУ VII скликання, ветеран московсько-української війни, старший сержант ЗСУ свободівець Руслан Кошулинський. «Це свято військового побратимства. Сьогодні поруч стоять поодинокі ветерани УПА та московсько-української війни. Відчуття того побратимства, яке є у них, має бути у всіх українців, що прагнуть розвитку держави. Дійсно, немає офіційної реакції з боку керівництва держави на дії колаборантів, тож нині застерігаємо українців від обрання на місцях безхребетної влади, яка може стати єдиним форпостом у протистоянні кремлівському карлику», – зазначив Руслан Кошулинський.

«Цей день став сучасним, бо маємо героїв, які стоять на захисті українського сьогодення. Разом із захисниками держави та усіма, хто виступає за збереження країни, маємо не допустити у місцеві ради відвертих колаборантів та сепаратистську наволоч. Патріоти повинні отримати владу на місцях, щоб розвивати громади і виступати проти можливого злиття України владою Зеленського», – додав Андрій Іллєнко, кандидат на посаду міського голови Києва від «Свободи», народний депутат України VII, VIII скликань.

 

Учасники акції скандують «Слава Україні! Героям слава!», «Зелю геть!», «Герої не вмирають!». Із собою активісти принесли банери «Марш УПА», «Ні капітуляції», а також партійну і національну символіку.

На завершення перед Офісом Президента на вулиці Банковій націоналісти оголосили головну вимогу Маршу УПА – ухвалити закон про колаборантів.

Нагадаємо, в парламенті зареєстровано законопроєкт Оксани Савчук #2549 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм)». «Якби була воля парламенту і цей законопроєкт підтримали, то до багатьох депутатів можна було б застосувати кримінальну відповідальність за їхні вчинки та висловлювання», – переконана націоналістка.

Світлини з Маршу.

Пресслужба ВО "Свобода"

Контакти