Зона COVID-експерименту. До чого вже призвели донбаські випробування путінської вакцини

Вакцинація піддослідних віп-кроликів дала серйозний побічний ефект: різко загострилися їх хронічні захворювання, а у кого таких не було — ослаб зір, з’явилися болі в суглобах і сильна задишка

Після випробування на «міністрі» і «вищому офіцерському складі МНС ДНР» нової російської COVID-вакцини тепер нею будуть прищеплювати всіх у цьому «відомстві» аж до прибиральниць
Після випробування на «міністрі» і «вищому офіцерському складі МНС ДНР» нової російської COVID-вакцини тепер нею будуть прищеплювати всіх у цьому «відомстві» аж до прибиральниць / Getty Images

В огляді “ДС” — головні події за останні сім днів, що відбулися на території окупованих районів Донбасу

Коронавірусний циферблат

«За останніми даними, в непідконтрольних уряду районах зареєстровано 4888 випадків зараження коронавірусом, 265 осіб померли», — відзначили 6 жовтня в Управлінні з координації гуманітарних питань ООН про актуальну ситуацію з COVID-19 в ОРДЛО, спираючись у своєму звіті виключно на офіційні дані російських окупаційних адміністрацій у Донецьку і Луганську. При цьому експерти ООН додали, що ситуація з поширенням хвороби на захоплених Росією територіях Донеччини і Луганщини взимку радикально погіршиться, а тамтешня система охорони здоров’я взагалі перестане справлятися з напливом інфікованих.

Утім, тиждень, що минає, продемонстрував, що колапс в окупації з наданням медичної допомоги трапився вже в середині осені, і навіть суто офіційні коронавірусні цифри тільки одного «мінохоронздоров’я ДНР», а вони, як відомо, занижені в рази, стали щодня бити рекорди, швидко наздогнавши і перегнавши статистику ООН. Наприклад, якщо вранці 7 жовтня «влади» ОРДО заявили про встановлення антирекорду в 135 нових випадків COVID-19 за добу, то 9 жовтня добовий показник виявленого інфікування коронавірусом досяг 200.

Всього ж, за даними «мінохоронздоров’я ДНР» на 10 жовтня, виявлено 4470 випадків коронавирусної інфекції, які спричинили 281 смерть. І це не рахуючи офіційних цифр «влади» ОРЛО, де тамтешнє «мінохоронздоров’я ЛНР», з одного боку, веде COVID-статистику набагато «акуратніше» своїх донецьких колег: за станом на 10 жовтня тут декларують всього 1178 заражень коронавірусом за весь час пандемії і 48 смертей.

Але, з іншого боку, «головний санітарний лікар ЛНР» Докашенко ще 6 жовтня підписав спеціальне повідомлення своїм підлеглим наступного короткого змісту: «Державна служба «Луганська санітарно-епідеміологічна станція МОЗ ЛНР” інформує про припинення дослідження матеріалу на коронавіруси в зв’язку з відсутністю витратних матеріалів». Іншими словами, COVID-тестування було просто призупинене на всій території окупованої Луганщини, так що щоденне оприлюднення свіжих даних про поширення коронавірусу в цій квазіреспубліці перетворилося в остаточну фікцію і очевидний для всіх обман.

За даними «мінохоронздоров'я ДНР» на 10 жовтня, виявлено 4470 випадків коронавірусної інфекції, які спричинили 281 смерть
За даними «мінохоронздоров’я ДНР» на 10 жовтня, виявлено 4470 випадків коронавірусної інфекції, які спричинили 281 смерть

Зона COVID-експерименту

Реальна ж ситуація з коронавірусною епідемією в ОРЛО по-справжньому ахова. Наприклад, у місцевих Telegram-каналах повідомляється про те, що в луганських лікарнях уже заборонено встановлювати причиною смерті пневмонію, навіть якщо у померлого були вражені 70% легень. Узагалі сам діагноз «запалення легенів» тепер ніде не записується, хоча не тільки інфекційні, а й інші відділення медичних закладів у більшості окупованих міст переповнені хворими саме з пневмонією. Великий «дефіцит місць» також спостерігається в тамтешніх моргах — мовляв, немає алгоритму, як ховати тих, хто де-факто помер від COVID-19.

І якщо ти поки ще живий, але вже з високою температурою, до тебе ні за які гроші не приїде «швидка». А відповідаючи на твій екстрений виклик, просто порекомендують сходити на прийом до поліклініки, де тут же відправлять лікуватися додому, виписавши якісь жарознижуючі або в кращому випадку антибіотики. Однак і на цьому «пригоди» в зоні COVID-експерименту не закінчуються — коло замикається в аптеці, де хворий бачить порожні полиці.

«Там епідемія. Пневмонія — це вирок! Там немає ліків і лікарів, лікувати нікому», — бив на жалість у недавньому ефірі пропагандистського телешоу «Вечір з Володимиром Соловйовим» колишній перший секретар Луганського обкому КПУ і екснардеп Спиридон Кілінкаров, який з 2014-го благополучно живе в Москві. А також нагадав про те, що 5 жовтня нібито від двосторонньої пневмонії помер в Луганську не хто-небудь, а сам творець «гімну ЛНР» Юрій Дерський, який називав себе «першим міністром культури ЛНР».

Донецькі медики відмовляються випробовувати на собі російську вакцину від COVID-19
Донецькі медики відмовляються випробовувати на собі російську вакцину від COVID-19 / Getty Images

Випробування путінської вакцини

Тим часом в ОРДО також фіксуються масові випадки заражень коронавірусом багатьох топ-колаборантів, а простих жителів тепер будуть кошмарити «поліцейськими» перевірками базарів, магазинів і транспорту на предмет жорсткого дотримання масочного режиму. У разі ж виявлення порушень — штраф і навіть в окремих випадках перспектива опинитися «на підвалі». Паралельно в «МНС ЛНР» ввели нові правила: всі співробітники, які більше тижня були відсутні на службі, зобов’язані зробити тест на коронавірус в одній з приватних клінік Донецька за свій рахунок.

Але і це ще не все. Після випробування на «міністрі» і «вищому офіцерському складі МНС ДНР» нової російської COVID-вакцини тепер нею будуть прищеплювати всіх у цьому «відомстві» аж до прибиральниць. Хоча вакцинація піддослідних віп-кроликів вже дала серйозний побічний ефект — різко загострилися не тільки їх хронічні серцево-судинні захворювання, а й шлунково-кишкового тракту, і сечовивідної системи.

Такий же додатковий букет нових симптомів заробили на рівному місці і щеплені «чудодійною» путінською вакциною російські окупанти з 1-го армійського корпусу ЗС РФ, дислокованого в ОРДО. Так, у більшості вакцинованих спостерігаються різке ослаблення зору, порушення в роботі опорно-рухового апарату, болі в суглобах, сильна задишка і безпричинне підвищення температури тіла. Принаймні, про це говорять багато донецьких лікарів, які персонально лікували наслідки такої вакцинації “іхтамнетов”. І тому медики першими категорично відмовилися від випробування на собі даних «рятівних» уколів і нікому пробувати таке настійно не рекомендують.

 

і