Хроніки боєвих калачєй

Антон Швец

Вчора постійний представник МВФ в Україні пан Йоста Люнгман у дипломатичній формі написав, що спроби керівництва НБУ та голови Ради НБУ затикати рота незалежними членам Правління НБУ – це не ок. І що карати Рожкову і Сологуба за правду – це також не ок, як і спроби, на догоду посіпаці Коломойського Данілишина, звільнити їх – це також не ок.

Сьогодні голова НБУ Кирило Шевченко руцями голови прес-служби НБУ Калачової сказав, щоб Йоста йшов нахрін. Всі повинні мовчати та не заважати Кирилові Шевченку нахлобучивати чи то Зеленського (ну це не важко), чи то МВФ (а це важко).

Є за тебе Бєня, то тобі ніхто не потрібен вже, каже нам пан Шевченко. Навіть транш від МВФ.

Сим побідиш.

* * *

Дуже вважливе питання про Національний банк та його One Voice Policy.

Дивіться яка справа. Після коментарів Рожкової та Сологуба Kyivpost голова Ради НБУ Данилишин та голова НБУ Кирило Шевченко вліпили їм обом догану. Бо Рожкова та Сологуб нібито сказали щось, що порушило принцип One Voice Policy, коли всі члени Правління висловлюються в межах прийнятих на Правлінні політик.

Ця догана можливо стане приводом для звільнення Рожкової та Сологуба та ВЖЕ стала міжнародним скандалом. Про цю догану голова НБУ виправдовувався, відповідаючи на запитання інвесторів у Лондоні.

Про цю догану вийшло окреме комюніке від МВФ до НБУ та до голови НБУ особисто. І у МВФ між строк можна легко прочитати “ви там у НБУ показилися?”.

Тепер вже НБУ вимушений відповідати МВФ в дусі “ми робимо що хочемо, йдіть у дупу”.

Ця догана вже призвела до того, що замголови НБУ Гелетій (з нової команди) під час івенту Bank of America Merrill Lynch перед інвесторами атакував Сологуба та звинуватив його у порушенні того самого One Voice Policy, а Сологуб відповів.

Тепер голова НБУ вимушений розміщувати на зливних бачках джинсу, що то Сологуб атакував Гелетія.

Данилишин пише колонки де пояснює, що мав право писати догану. Його міньйон Шапран погрожує вбивством Сологубу та Рожковій.

Ну короч, драма просто галактичних масштабів.

АЛЕ Є ОДНЕ АЛЕ.

Я перечитав інтерв’ю Сологуба та коментарі Сологуба та Рожкової Kyivpost і так і не можу зрозуміти.

А ЯКІ САМЕ POLICY ПОРУШИЛИ СЛОВА РОЖКОВОЇ ТА СОЛОГУБА (та які саме слова)?

Якщо подивитись визначення слова policy, то policy is a deliberate system of principles to guide decisions and achieve rational outcomes.

Тобто полісі це якісь макрофінансові та інші системи принципів. Ну там друкуємо гроші, не друкуємо гроші. Якісь політики щодо банків, фінустанов, якісь вейпойнти до облікової ставки та все таке інше. Тобто стратегічні речі.

Але все, що казали Рожкова та Сологуб, було суто у руслі тих policy, що НБУ має зараз. Тобто вони були в руслі того самого One Voice.

Які політики було порушено, що саме було не єдиним голосом?

Бо якщо це One Voice Policy, а не One Voice або Kirilo Voice, то давайте тоді НБУ та Рада НБУ нам скажуть, ЯКІ САМЕ ПОЛІСІ?

Бо якщо це One Voice Policy, а не просто “One Voice” або “Kirilo Voice” або “Позакривали пздки”, то давайте тоді голова НБУ та Рада НБУ нам скажуть, ЯКІ САМЕ ПОЛІСІ мали окремий Voice у словах Рожкової та Сологуба?

Інакше це все тупо привід для комсомольського розбору на сабранії та розстрілу перед особистим складом підрозділу.

І такі практики будуть зчитані міжнародними інвесторами та МВФ з іншими міжнародними фінансовими інституціями як згортання реформ в НБУ та перехід на повністю корупційні методи вирішення будь-яких питань.

Інфа сотка.

Сказати, що МВФ грошей не дав, бо Сологуб щось сказонув, не вийде. У таке навіть Зеленський не повірить.

* * *

Передайте хтось Єрмаку та Зеленському, що грошей від МВФ, ВБ та макрофіна від ЄС не буде тому, що голова НБУ Кирило Шевченко та голова Ради НБУ Данилишин – довбні.

А замість грошей буде ФБР. І не тільки Коломойському з Дубінським, якщо що.

Також спеціально для тих держслужбовців, хто не дуже розуміє дипломатичну мову, зауважу важливий факт. Посольство США репостить не саму дипломатичну заяву представника МВФ Йости Люнгмана (де нічого не зрозуміло і складно), а її інтерпретацію від Інтерфаксу (де все розписано вже прямо та недипломатично).

Це, хлопці з Офісу Президента, послання не до Шевченка чи Данилишина, а послання особисто до вас – всі в курсі, що ви не дуже орієнтуєтесь у формулюваннях. Тому для вас зробили окремий варіант. Саме для вас і написали це саме вам та Президенту.

Ну шоб точно зрозуміли.

А мій пост тут для того, щоб воно потрапило у моніторинг.

Тому лайк та репост.