Бездоганний 102-каратний діамант продали на онлайн-аукціоні за 15,7 мільйона доларів. Експерти кажуть, що для покупця, який побажав залишитися анонімним, це дуже вигідне придбання.

Унікальний діамант виготовили з 271-каратного алмазу, який у 2018 році знайшли в Канаді. Він став лише восьмим каменем вагою понад 100 карат, який коли-небудь продавали на аукціоні.

Через пандемію Covid-19 заявки на аукціон подавалися виключно телефоном. Вперше в історії торгів діамантами продавець не призначав мінімальну ціну.

Фахівці аукціонного дому Sotheby’s назвали дорогоцінний камінь бездоганним, підкресливши, що “його рідкість та красу важко переоцінити”.

Алмаз

Керівник інтернет-магазину ювелірних виробів 77 Diamonds Тобайс Кормінд зазначив, що покупцю дуже пощастило. А от продавець, вирішивши не призначати мінімальну ціну, “вчинив сміливо, але зрештою програв”.

Якби на торгах встановили мінімальну ціну, то камінь могли б продати за більшу суму, переконаний Кормінд.

Більшість великих та відомих діамантів перебувають в державних колекціях. З тих, які продавалися приватним власникам, найбільший – 163-каратний діамант. Він виготовлений зі знайденого в Анголі 404-каратного алмазу. Його продали 2017 року за 33,7 мільйона доларів разом із намистом з кількох сотень дрібних діамантів та смарагдів. Покупець так само вирішив не розкривати своє ім’я.

При цьому кольорові діаманти цінуються значно вище, ніж безбарвні. Того ж 2017 року рідкісний рожевий діамант вагою майже 19 карат продали за 55 мільйонів доларів. Це приблизно 2,8 мільйона за карат, що є світовим рекордом.

Від admin