Iнтерв’ю
29 липня 2020
Ігор Мірошниченко: «Є групи кримінальних елементів, які залякують «Благоустрій», і «Благоустрою» не допомагає поліція»
На момент розірвання договору оренди компанія "Мостобуд" заборгувала київському міському бюджету понад 100 мільйонів гривень орендної плати.
news-image

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Ігорем Мірошниченком, депутатом Київради, головою Сумської організації ВО "Свобода" під час протесту "Мостобуду" під Апеляційним судом.

Кор.: Я бачив, що "Благоустрій" уже двічі приїздив до "Мостобуду". Чому, на Вашу думку, їм не вдалося знести паркан?

Ігор Мірошниченко: Тому, що там є групи кримінальних елементів, які залякують "Благоустрій", і "Благоустрою" не допомагає поліція. Ми бачили факт, коли "Благоустрій" приїхав демонтувати паркан на виконання власного ж припису, але не прибула поліція. Потім ми бачили, коли прибула поліція, але відмовився приїздити "Благоустрій". Я знаю, що громадські активісти уже пікетували і департамент "Благоустрою" і управління поліції, одні і інші пообіцяли, що вони будуть сприяти громадянам, які відстоюють законність і екологічне законодавство на вулиці Промисловій 4а. Але досі нам не вдалося їх зібрати до купи. Я думаю, що не останню роль у тому, що відбувається такий повзучий саботаж зупинення незаконного вивезення піску відіграє і міський голова, який або не має часу, щоб до цього дістатися, хоча це дуже серйозне питання, питання понад 100 мільйонів гривень, або  це свідоме ігнорування інтересів киян.

Чому я говорю про 100 мільйонів гривень? Я хочу нагадати, що на момент розірвання договору оренди компанія "Мостобуд" заборгувала київському міському бюджету понад 100 мільйонів гривень орендної плати. На сьогодні ця сума уже значно вища, адже незважаючи на юридичний фактор розірвання угоди, компанія  "Мостобуд" разом із своїми сателітами продовжують  цю ділянку використовувати і не сплачують за це ні копійки у місцевий бюджет. 

Кор.: Сьогодні мало бути засідання по справі "Мостобуду", що пішло не так? 

Ігор Мірошниченко: На мій погляд компанія "Мостобуд" не маючи жодних шансів отримати рішення, яке вона хоче в судах, а саме у позовній заяві вона вимагає  скасувати рішення київської міської ради на рахунок оренди, вона вирішила в апеляції затягувати цей процес.  Суд першої інстанції абсолютно чітко сказав, що в компанії "Мостобуд" немає жодних підстав розраховувати на позовні заяви і вимоги стосовно скасування суду, вони відмовили їм в повному обсязі, тому в апеляції вирішили затягувати процес.  

Наступного разу може бути інша причина, чому цей суд не відбудеться, або адвокати компанії "Мостобуд"  будуть затягувати цей процес. У них є ухвала, датована лютим місяцем, яка забороняє вчиняти дії київській держадміністрації про розірвання договору оренди. Ця ухвала їх повністю і цілком задовольняє, адже прикриваючись нею, вони продовжать незаконні дії із піском, використовуючи земельну ділянку у комунальній власності без жодних правових підстав і дозвільних документів.   Тому як тільки рішення суду буде прийнято, і в позовних вимогах компанії "Мостобуд" буде відмовлено у повному обсязі, ця ухвала втратить свою чинність. Тоді місто застосує ці заходи, аби ця земельна ділянка повернулася  у власність Києва. Тому вони будуть затягувати процес у судах, це може тривати довго, рік чи п'ять років, адже ми знаємо як працюють наші суди, у них завжди є виправдання і можуть переносити кожне наступне засідання на місяць, два чи три.

Кор.: А чи відома дата наступного засідання?

Ігор Мірошниченко: Ще не відома, я лише сьогодні дізнався, що мала відбуватися апеляція, оскільки я є одним із тих депутатів, які активно пропагували і розробляли рішення про розірвання договору оренди з компанією "Мостобуд", я буду намагатися підтримувати позицію КМДА, і добиватимуся, аби в апеляції рішення першої інстанції про відмову в позовних заявах "Мостобуду" у повному обсязі було залишено в апеляції. 

Кор.: Дякую Вам за інтерв'ю.

Нагадаємо, сьогодні відбувалася акція протесту Мостобуду під Апеляційним судом. Мірошниченко буде намагатися добиватись вирішення даного питання на користь міста.

Раніше стало відомо, що екс-нардеп розповів, як нове керівництво ДАБІ розширило корупційні схеми замість боротьби з ними. Очищення Державної архітектурно-будівельної інспекції від корупції не відбулося.

Також ми писали, що кореспондент інфопростору Є знаходився в Києві, за адресою вулиця Промислова, 4, де відбувається незаконний видобуток піску.

Читайте також:Події навколо танкеру «Delfi» визначено як надзвичайну ситуацію місцевого рівня