УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

"Андрій підключився!" Лерос оприлюднив резонансні розмови Тищенка-Комарницького, фігурує Єрмак

165,3 т.
  • Гео Лерос оприлюднив аудіозаписи, на яких Комарницький і "слуга народу" Тищенко нібито планують замах на нього й нардепа Олександра Дубінського

  • Уривки розмов нібито вказують на те, що глава Офісу президента Андрій Єрмак покриває корупційні дії Комарницького в Києві

  • Лерос пояснює, що після обшуків у Комарницького, пов'язаних із корупцією на Воскресенському мосту, справу "загасили" за допомогою кума Тищенка Єрмака

  • У розмові Комарницький нагадав Тищенку про бандитське минуле: "Добре, що ми з тобою ще з того часу, так?"

  • Поліція відкрила провадження щодо можливого замаху на Лероса

  • З'явилася реакція Банкової на "плівки Лероса"

Тищенко співпрацює зі 'смотрящим' Комарницьким

У четвер, 1 жовтня, народний депутат України Гео Лерос, як і обіцяв, опублікував записи розмов нібито заступника фракції "Слуга народу" Миколи Тищенка й колишнього депутата Київської міськради Дениса Комарницького, у яких фігурує ім'я голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Із розмов спливає, що Єрмак нібито покриває корупційні дії Дениса Комарницького в Києві. Голоси, схожі на Тищенка й Комарницького, обговорюють тіньові схеми й публічну дискредитацію своїх опонентів (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Комарницький, якого Лерос називає "головним корупціонером у Києві", говорив із Тищенком, який, нагадаємо, доводиться кумом Єрмаку, через гучний зв'язок. Розмова велася в бані.

Комарницький і Тищенко нібито планували замах на Лероса і Дубінського

"У Комарницького провели обшуки, пов'язані з корупцією на Воскресенському мосту (навколо його будівництва – Ред.). Він зв'язується зі своїм партнером Тищенком, який "загасив" цю справу за допомогою Зеленського і Єрмака". За що "смотрящий" йому дуже вдячний. Більше Комарницького ніхто не чіпає", – прокоментував Лерос.

"Коля, ми все заберемо!"

Комарницький каже по телефону Тищенку, що він не боїться кримінального переслідування.

"Такого в мене не було. Щоб якась собака, бл*ть, подивилася в нашу сторону, бл*ть, а ми, бл*ть, по кутах розбіглися. Ніколи. Просто ніколи. Бл*ть, ну їм із нами не пощастило, братик... Вони не тих кусають. Все, Коль. Все заберемо. Ось ти подивишся", – обіцяє він.

За словами Комарницького, "за нашої влади це все, бл*ть, вкрадено".

Далі Комарницький нагадує нібито Тищенку про його бандитське минуле.

"Добре, що ми з тобою ще з того часу, так?.. Ні, ну дивися, слава Богу, що наш із нами. Тому що я переживав, щоб він не почав там, знаєш..." – зазначає він, ймовірно маючи на увазі главу Офісу президента Андрія Єрмака.

Комарницький згадує про історію з вантами, які зникли з Подільсько-Воскресенського моста в Києві.

"Ну ти йому сказав, що ванти не знайшли? Ахах... Напиши, скажи, що все нормально. Сп*зджені ванти з моста не знайшли, бл*ть, добре заховали. Ха-ха-ха..." – просить він передати Єрмаку.

Згідно з чутками, в 90-х Тищенко був активним учасником злочинних угруповань, завдяки допомозі яких сколотив цілий статок.

З огляду на низку розслідувань, ресторатором Микола Тищенко став не просто так. Стартовий капітал для свого бізнесу він заробив аж ніяк не чесним шляхом. Так, за інформацією видання "Відкрита Україна", раніше шоумен мав злодійську кличку "Коля Оболонський".

За деякими відомостями, в 1988 році він зв'язався із злочинним угрупованням і, досягнувши певних успіхів, із шумом із нього пішов. Зараз, кажуть джерела, ресторатор розпрощався з бандитським минулим, однак нібито й далі вдається до незаконних методів ведення бізнесу.

"Добре, що дійшло до Першого. Андрій підключився"

Іншу телефонну розмову Комарницький веде з одним із народних депутатів про створення групи всередині фракції "Слуга народу".

"Групу, яка підтримує політику Першої людини, яка консолідована... Ти не зрозумів, там кіпіш... цієї справи, вона долетіла туди, до Першого, слава Богу... Андрій включився", – розповів він.

У черговій розмові з Тищенком Комарницький розповів про обшук у своєму будинку і про реакцію сина.

"Старший син, ти що, себе так проявив. У мене в вітальні ходять, десь щось нюхають, він сидить у мене в кабінеті, мене набирає... Цей документ, цей документ, зброя поховалася вся по сейфах. Тобто за дверима обшук, а він сидить – документи, що про всяк випадок у шредер, що в сейф. Молодець", – зазначив він.

"Язики їм треба відрізати"

Також записано розмову Комарницького зі своєю дружиною, яка розповідає, хто публічно критикує чоловіка. Зокрема, вона згадує депутатів Київради Ігоря Мірошниченка та Олександра Пабата.

"Цей під*нча з хвостом у вишиванці, Мірошниченко, або як його, смердючка, сидить ротом своїм поганим. Пабат якогось х*я там... Що ви, чорти, фу, язики їм треба пона... це, відрізати", – сказала дружина.

Нагадаємо, раніше Тищенко заявив, що звинувачення Лероса в нібито підготовці замаху на нього – повна нісенітниця.

Чим ще відзначився Тищенко

Микола Тищенко є кумом голови Офісу президента України Андрія Єрмака.

Колишній глава ОП Андрій Богдан в інтерв'ю Дмитру Гордону говорив про істотний вплив Тищенка на президента Володимира Зеленського.

"Тищенко не просто моральний авторитет, а й візіонер. Він користується довірою суспільства, довірою менеджменту Офісу президента і самого президента", – заявив він.

Сам Тищенко відомий своїми курйозами. У травні 2019 року він взяв участь у розважальному шоу "Караоке на колесах", де під музику в машині станцював тверк.

Восени минулого року Тищенко осоромився через "формули Штайнмаєра". Рішення конфлікту на Донбасі він спробував пояснити через "насос" і "гумову ляльку".

У квітні стало відомо, що ресторан Тищенка "Велюр" у Києві відкрито працює під час жорсткого карантину. За це він потрапив під шквал критики українців.

А коли на столичних Позняках вибухнув житловий будинок, нардеп приїхав до постраждалих мешканців із лимонами, буцімто їм потрібні вітаміни.

У травні пранкер Джокер дізнався про таємну зустріч Тищенка з так званим "смотрящим" за Києвом бізнесменом Денисом Комарницьким. "До 9 вечора партнери про щось терли. А після роз'їхалися по домівках", – повідомив Джокер.

У червні Тищенко зайнявся облаштуванням пісочниць на столичних дитячих майданчиках. До того ж робітники явно перестаралися, наповнивши пісочниці з гіркою. Це розсмішило користувачів соцмереж.

Депутат Київради Ігор Мірошниченко заявив, що Тищенко та Комарницький підкуповують виборців викраденим із майданчика ВАТ "Мостобуд" піском. Йдеться про земельну ділянку площею 16,7951 га, розташовану по вул. Промисловій у Голосіївському районі Києва.

За інформацією активістів, "Мостобуд" контролюється Тищенком та Комарницьким і незаконно намиває пісок на майданчику комунальної власності. Через злочинну діяльність кияни втрачають мільйони гривень, а через безконтрольне намивання страждає екосистема Дніпра.

Хто такий Комарницький

З 2008 по 2014 рік – депутат Київради VI скликання. Був співголовою фракції "Блоку Леоніда Черновецького", членом постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

У серпні 2010 року він був обраний головою наглядової ради ПАТ "Київміськбуд".

У грудні 2012 року Шевченківський райсуд Києва засудив Комарницького до двох років умовно за побиття адвоката Гранцева. Після зміни влади в 2019 році Комарницький став новим "смотрящим" на київському ринку нерухомості. За твердженням ЗМІ, глава Офісу президента Андрій Єрмак через Комарницького взяв під свій контроль практично всі великі тендери в Києві й через своїх людей займається вимиванням коштів зі столичного бюджету.

У травні 2020 року Джокер оприлюднив аудіо, на якому нібито Комарницький вимагає від заступника глави КМДА В'ячеслава Непопа лобіювати будівельні проєкти й погрожує кримінальними справами.

Тоді Лерос вимагав від ОП прокоментувати зв'язки зі "смотрящим" Комарницьким і його вплив на владу Києва.

Також варто відзначити, що в списку партії "Перемога Пальчевського" на виборах до Київради є Олександр Сергійович Комарницький – найімовірніше, брат Дениса Комарницького.

Скандал між Леросом і Єрмаком

У березні Лерос опублікував серію відео, які нібито свідчать про причетність до корупції брата глави ОП Дениса Єрмака.

Лерос заявив, що Денис Єрмак просував на посаду голови НАЕК "Енергоатом" Володимира Купчака, вимагаючи за призначення 5 мільйонів.

За словами нардепа, він отримав скандальні "плівки Єрмака" абсолютно безкоштовно. Вони прийшли на його пошту.

Андрій Єрмак тоді доручив СБУ і ДБР розібратися в скандалі, звинувативши Лероса в наклепі й заявивши, що йому "доведеться відповідати публічно за кожне слово своєї брехні".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливого зловживання впливом під час призначення осіб на посади в органи державної влади.

Денис Єрмак визнав, що він проводив зустрічі з людьми на скандальних "плівках", які опублікував Лерос, але запевнив, що все показане на них вирвано з контексту.

1 вересня Гео Лерос із трибуни Верховної Ради розкритикував дії чинної української влади.

Після виступу нардепа в Раді в "Слузі народу" почали збирати підписи за його виведення з фракції. За підсумками збору підписів нардепа вивели з членів парламентської фракції. Виведенню Лероса із фракції "Слуга народу" нібито передувала вимога Єрмака, висловлена в нецензурній формі.

Пізніше голова фракції Давид Арахамія розповів про обставини виведення Гео Лероса зі "Слуги народу" та заявив про давній конфлікт нардепа з Єрмаком. Також ЗМІ повідомили, що Офіс генерального прокурора зареєстрував кримінальне провадження проти Лероса за частиною 1 статті 212 (Ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України.

Сам Лерос відреагував на його виведення зі складу фракції, заявивши, що боротиметься з "режимом".

Єрмака підозрюють у зраді

Агент НАБУ, ветеран АТО Євген Шевченко повідомив, що до зриву операції СБУ з "вагнерівцями" в Білорусі може бути причетний Єрмак. А журналіст Юрій Бутусов заявив, що спецоперацію Служби безпеки України із їх затриманням він нібито зірвав, щоб не псувати відносини з Росією.

Незабаром у мережі з'явився аудіозапис нібито "вербування" СБУ найманця ПВК Вагнера Дениса Харитонова, що може стати свідченням зірваної спецоперації. У СБУ офіційно назвали фейком дані про нібито спецоперацію з найманцями ПВК Вагнера. Відомство зазначило, що першоджерелом цієї інформації було російське видання.

Шевченківський суд Києва зобов'язав СБУ відкрити провадження за підозрою глави Офісу президента Андрія Єрмака в державній зраді й шпигунстві.

Нещодавно ЗМІ повідомили, що Єрмак, як і раніше, веде спільний бізнес із російським політиком і підприємцем Рахамімом Емануіловим, який пов'язаний з оточенням президента РФ Володимира Путіна.

Поліція відкрила провадження щодо "замаху" на Лероса

2 жовтня поліція відкрила провадження щодо можливого "замаху" на Лероса з боку депутата Миколи Тищенка і Дениса Комарницького. Журналіст Тарас Березовець опублікував в своєму Telegram-каналі виписку з Єдиного реєстру досудових розслідувань про реєстрацію в поліції провадження про загрози на адресу Лероса з боку нардепів. Там йдеться, що його зареєстрували на основі викладеної в мережі 30 вересня інформації.

Реація Банкової на плівки Лероса

Речниця президента України Юлія Мендель заявила, що на "плівках Лероса" присутня "суб’єктивна образлива думка приватної особи". Вона зазначила, що Офіс президента не оцінюватиме звинувачення в корупції від нардепа, оскільки цим мають займатися правоохоронні органи.