Кримчанин Олег Приходько не може отримати свої ліки / Фото Радіо Свобода

Проукраїнський активіст з Криму Олег Приходько, якого утримують в російському СІЗО, заявив, що поріже собі вени, якщо йому не віддадуть ліки. Їх майже місяць тому передала для нього сім'я.

Про це він заявив на засіданні в Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону, яке перенесли на 1 жовтня, пише "Кримська солідарність" на сторінці у Facebook.

Читайте такожКримчанин Приходько не може отримати в російському СІЗО ліки від рідних - адвокат

Відео дня

Я вимагаю дати належні мені речі! Всі мої скарги підуть до Європейського суду через моїх адвокатів! Якщо протягом тижня мені не дадуть ліки, я вени переріжу, обіцяю, - заявив Приходько.

Крім того, Приходько скаржиться на погіршення умов утримання.

"Його перевели в маленьку камеру і, як вважає підсудний, поселили разом зі "стукачем", - повідомляє Кримська солідарність.

За словами його адвоката, таким чином на Приходька тиснуть через його неодноразові скарги на відсутність медикаментів, які йому необхідно приймати щодня, бо має хворі нирки.

За що затримали Олега Приходька в анексованому Криму

  • Олега Приходька затримали 10 жовтня 2019 року. Російська ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин. Утримувався в спецблоці СІЗО Сімферополя.
  • 8 лютого 2019 року співробітники кримського главку ФСБ провели обшук у Приходька. Силовики вилучили у нього українську символіку, прапори партії "Свобода", червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку та домашні CD-диски. Після обшуку Приходько відвезли до Сімферополя, де допитували, розпитуючи про його діяльність і зв'язки на материковій частині України.
  • Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст. 146 КК України про незаконне позбавлення волі людини.