Коли було прочитано перші новини, які стосувалися виступу президента Зеленського на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, склалося враження, що його покусав Порошенко.

Піднято питання російської агресії, Криму, необхідності зміни формату Радбезу організації об'єднаних націй, у якому зараз Путін може заблокувати будь-яке рішення.

Втім, при більш детальному вивченні промови ілюзія зникає. Зеленський лише раз згадав Росію і її роль у веденні війни, жодним чином не обмовився про необхідність покарання агресора, і, ключове — оминув тему необхідності миротворчої місії на Донбасі, яку Україна за попереднього президента виносила на порядок денний. Порошенко, нагадаю, здійснюючи закордонні візити, вів конкретні переговори щодо участі тих чи інших держав у миротворчий операції.

Тобто, ми побачили якесь пожорсткішання риторики, але лише на тлі попередніх заяв про «діалог з Путіним» і не більше. Пов'язано це з бажанням «пограти м» язами" в контексті переговорів, чи бажанням геть вже не зливатись Росії в очах міжнародних партнерів — не так важливо.

Лінія поведінки Зеленського залишається такою ж як і була. Він майстер знімати відео, справляти враження. Ми це бачили навіть на прикладі коронавірусу. І ці відосики потім ніяк не корелюються з роботою та її результатами.

А один пасаж у промові Зеленського, щодо ідеї створення в Україні міжнародного офісу протидії дезінформації та пропаганді, взагалі викриває її відірвану від реальності суть.

Ніхто інший як сам Зеленський виступав у ролі знаряддя Росії в інформаційній війні проти США і її спроб втрутитися у вибори президента Сполучених Штатів.

На своїй прес-конференції він з величезним азартом коментував так звані плівки Деркача, ба, більше, обіцяв продовження цих вкидів. Ці плівки згодом з таким же завзяттям коментувати "слуги", адже "айяйяй" в цій розмові Порошенка і Байдена шукали "зраду".

Та тепер Деркача не якісь там порохоботи, а американська преса з посиланням на американські ж спецслужби називає агентом ФСБ. А всю затію з плівками — російською спецоперацію, яку курує найвище керівництво держави-агресора.

Можна сказати навіть, що саме завдяки фейкам, дезінформації і пропаганді Зеленському вдалося пролізти у крісло президента. Зараз ця брехня, як от щодо Ротердам+, справи Свинарчуків, поступово розвінчується. Але історія про те, що Порошенко "вбив" власного брата, так і залишиться українським "розіп'ятим хлопчиком в трусиках".

Загалом, я добре пам" ятаю, що під час виборів "плюси" не соромилися включати у свої "сенсаційні розслідування" російські пропагандистські сюжети.

Тому, слова Зеленського про боротьбу з дезінформацією — це сюр, це чергова маска і брехня. Бо в самій Україні інформаційне поле уражене дезінформацією.

До речі, звідки Зеленський знав, що будуть нові плівки Деркача? Чому зрештою проти того не порушують кримінальну справу і не арештовують?

https://t.me/bulavkay