Каліфорнія заборонить продаж нових авто з двигунами внутрішнього згоряння

Farzana Ria

Влада Каліфорнії вирішила заборонити продаж нових легкових і легких вантажних автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння до 2035 року. У Білому домі вже розкритикували це рішення.

Губернатор штату Каліфорнія Гевін Ньюсом підписує відповідний указ Губернатор штату Каліфорнія Гевін Ньюсом підписує відповідний указ

Влада штату Каліфорнія, який є провідним авторинком в США, вирішила заборонити з 2035 року продаж нових легкових і легких вантажних автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Відповідний указ у середу, 23 вересня, підписав губернатор штату, демократ Гевін Ньюсом. Водночас указ дозволяє жителям штату володіти вживаними бензиновими та дизельними автомоблями та продавати їх.

Читайте також: Перехід на електромобілі у ФРН призведе до втрати понад 100 тисяч робочих місць – дослідження

Як заначив Гевін Ньюсом  Каліфорнія ставить перед собою “чітку мету” поетапно припинити продаж нових бензинових та дизельних автомобілів до 2035 року. Це робиться з метою скорочення викидів, що призводять до змін клімату. Ньюсом закликав інші штати вжити аналогічних заходів, повідомляє агентство новин Reuters. Указ губернатора також передбачає, що великі та середні вантажівки у штаті з 2045 року мають бути без шкідливих викидів.

Ньюсом охарактеризував цей крок як економічну можливість, яка створить робочі місця і дасть новий поштовх американським автовиробникам.

Читайте також: Водневі автомобілі: ентузіазм в Азії, сумніви в Німеччині

“Якщо ви американський виробник, як ви можете конкурувати на світовому ринку, якщо ви не займаєтеся цим бізнесом?” – сказав він, підписавши указ на капоті електромобіля.

У Білому домі вже розкритикували це рішення, яке протирічить політиці Трампа зі збереження робочих місць. За словами представника Білого дому Джадда Діра, це рішення є дуже тривожним, адже відмова від бензинових авто загрожує скороченням робочих місць і зростанням витрат споживачів. “Президент Трамп цього не підтриває”, – заявив Дір.

і