Трамп звинуватив Байдена в тому, що той знав про фінансові операції свого сина

Журналісти знайшли у Трампа фінансові зв'язки з Росією Поштівка
24 Вересня 2020, 21:27

Американський лідер Дональд Трамп стверджує, що його суперник на майбутніх президентських виборах – кандидат від Демократичної партії Джозеф Байден – знав про отримання його сином Хантером Байденом виплат з-за кордону. Про це президент США заявив у четвер в інтерв’ю радіопрограмі Brian Kilmeade Show.

«Джо Байден знав про те, що його син отримав всі ці гроші з Китаю, України та з інших місць, – заявив Трамп в відповідь на прохання прокоментувати доповідь сенаторів-республіканців, в якому, зокрема, йдеться про те, що Хантер Байден здійснював угоди з російською підприємницею Оленою Батуріною. – Але тепер йдеться про Росію. Вони говорять про те, що у мене зв’язки з Росією, яких насправді немає. Він отримав $ 3,5 млн від Росії».

Згідно з документом, підготовленим сенатором Роном Джонсоном (від штату Вісконсін) і Чаком Грасслі (від штату Айова), фірма Rosemont Seneca Thornton, одним із засновників якої є Байден-молодший, «отримала $ 3,5 млн за безготівковим розрахунком» від Батуріної.

Читайте також: Сенат США оприлюднив звіт про роботу сина Байдена в Україні

На думку авторів доповіді, Хантер Байден і члени його сім’ї брали участь в діяльності «масштабної фінансової мережі, яка об’єднувала їх з іноземними громадянами і урядами по всьому світу». У документі також згадуються грошові перекази, пов’язані з членством Байдена-молодшого в правлінні української газодобувної компанії Burisma. Стверджується, що Хантер Байден, його сім’я і діловий партнер Девон Арчер «отримували мільйони доларів від іноземних громадян з сумнівним минулим». Крім того, Байден-молодший імовірно співпрацював з громадянами КНР, пов’язаними з Комуністичною партією Китаю і Народно-визвольною армією Китаю.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!